Mysig morgon

Jag är så kär!

Har haft en mysig morgon med min blivande make, som lagade frukost och är allmänt underbar. Kan man bli lyckligare än såhär?

Vilken miss!

Jag måste lära mig att läsa ordentligt!

Var precis inne på Babyvärldens websida och gjorde en "beräknad födsel"- uträkning. Fick massa kul info om olika saker, har förresten publicerat den tidigare. (Kan inte länka till den, men inlägget heter "Statistik".)

Hursomhelst visade det sig att Knyttet har bytt benämning! Jag bär inte på ett embryo längre utan ett foster! Ett foster!! Min lilla Knytte har blivit så stor, oj oj oj... Tydligen är v 11 en gräns, så Knyttet har varit foster i tre dagar. Tre! Tänk vad tiden går fort...


Vinka till publiken!

Tvehågsen

Jaa, nu har jag funderat ett par dagar. Det går inte fort, men trögt!

Det ligger till så här: I onsdags, på väg till Willys, blev jag uppringd av min vikarie på skolan. Hon vill träffas och lämna över eleverna, alltså prata om hur det har gått för dem. Kan ju vara bra att veta för mig som aldrig har sett dem.

I alla fall valde jag att berätta om min blivande bebis, eftersom hon blir arbetslös nu så skulle det ju vara perfekt att få henne som vikarie till våren, eller på direkten om det nu är fler än ett barn i magen. Hon visste redan att jag var med barn. Jag blev ganska ställd, för jag pratar ytterst sällan med mina jobbarkompisar, och har absolut inte sagt något om det till någon där.

Det visade sig att en av mina klasskompisar hade "skvallrat", han är kandidat på min skola. Jag visste inte att han visste! Men rykten sprids som vinden... Så nu känner jag mig lite tvehågsen, jag är irriterad för att jag inte fick berätta själv samtidigt som det är skönt att slippa berätta själv, och förhoppningsvis kommer folk säga grattis när vi ses. Jag är inte sur på honom, även om han borde fattat att man hellre vill berätta en sådan sak själv, så trodde han antagligen att jag redan berättat på jobbet. Jag har ju inte varit så diskret på uni.

Hursomhelst ska jag och Knyttet till jobbet på tisdag (dagen efter inskrivningen på MVC) och prata med lärare och elever. Det ska bli jättetrevligt!

Rekord!

Det har slagits rekord! Inte jag - du! Igår hade jag 18 läsare, all time high sen bloggen startade.

Nu kanske inte 18 pers låter så fruktansvärt mycket, särskilt inte jämfört med alla modebloggare som har tusentals läsare mm mm. MEN FÖR MIG ÄR DET JÄTTEMÅNGA!! Så tusen tack för att du vill läsa min blogg!


Häftigt!

Jag har blivit ombedd att korrekturläsa ett manus till en riktig bok! WOW! Det är en hemlig dröm jag har (förutom bokcafé), att bli korrläsare. Så nu ska jag göra mitt första försök, och vara riktigt duktig.

Boken är skriven av en Kristinehamnstjej jag är bekant med, och hennes kompis. Den handlar om inredning och är en sorts sammanslagning av deras bloggar: Romantiska Hem och Inspiration i Vitt. De har verkligen koll på heminredning!

Där ligger jag fett i lä, föddes utan inredningsgenen. Om jag någon gång blir rik så ska jag hyra in ett proffs att inreda mitt hem, det vore fantastiskt. Eller syrran, hon är också himla duktig. Själv har jag ingen blick för detaljer, mina prydnadssaker är sånt som jag har fått av folk och vill ha framme. Steve tycker att vi har Väldigt Mycket Grejer och skulle gärna vilja ha ett stilrenare hem. Jag tycker att det är mysigt med många saker, man blir ju glad när man ser dem.

Jaa, det ska bli mycket spännande att renovera den här lägenheten i sommar. Det kan bli hur fint - eller fult - som helst!


Torsdagskoma

Äntligen har ösregnet slutat! Poppe var mycket bekymrad imorse över sin cykel, och med imorse menar jag halv sex! Han tyckte att det var synd att vi inte kunde cykla idag pga regnet. Eller ja, han är väl inte så glad i regn, och vill hellre vara inne då. Dessutom var han tokpigg och tyckte att vi skulle vara uppe och leka med bilar i hans säng. Jag var inte lika entusiastisk (fick bara ha den tråkiga bilen utan vinge) utan gick och la mig igen. Poppe somnade om ganska snabbt. Det gjorde inte jag, låg vaken och vred mig till sju, då Steve skulle upp.

Resultat: Trött, huvudvärk, håglös... Inget bibblande idag, ska försöka jobba lite hemma istället. Ska skicka in den rättade pragmatikuppsatsen och hoppas att jag fattade rätt. Och jag måste fundera ut ett uppsatsämne till temakursen! Har hjärnblockad, ingenting verkar värt att skriva om. Blir galen snart! Och när jag tröttnar på temakursen kan jag fortsätta med Jane Austen, så det finns att göra!

Dagens:

Ja, så var det onsdag. Mittwoch. Går inte veckan sjukt fort? Idag ska jag möta Moa och Johanna på bibblan och äntligen plugga ordentligt. Ska ta itu med ändringarna på uppsatsen samt bestämma ämne för nästa uppsats. Just det, pratade med litteraturläraren igår och fick veta att inlämningsdag är innan 23 juni. Hmm, det kan gå! Annars gick det bra att lämna in i augusti sa han... Oj vilken stress!

Sedan ska jag åka till Willys och handla mat, pengarna har redan rasat in på vårt gemensamma konto så det finns ingen orsak att skjuta upp handlingen. Särskilt inte som vi är inne på sista rullen dasspapper. :)

Sedan ska jag plocka upp Poppe på dagis, fixa middag och bada honom. Steve ska jobba, han har möte imorrn.

Känns som en mycket välplanerad dag!

Toppendag

Hade en kanondag igår!
  1. Gick in i vecka elva, och tog festliga kort på magen på morgonen.
  2. Hade möte med min lärare, och fick beröm för uppsatsen!
  3. Kollade på Sense and Sensibility på dvd.
  4. Gick till Moa och Sofia på grillparty och åt jättegod rabarberpaj.
En perfekt dag!

Vecka elva

Är det bara jag, eller går inte veckorna otroligt fort? Nu har en fjärdedel av graviditeten passerat, svisch svisch! Vilket är skönt, eftersom jag har lätt för att tröttna på saker. Ska erkänna att jag har ledsnat lite på det har gravidandet också, ibland glömmer jag av det helt. Tills jag mår illa igen vill säga. Men det blir säkert roligare när magen börjar växa och bloody HCG-hormonet ger sig. (Fast då ökar progesteronet, hormonet som gör en förbannad. Kul för Steve!)

Bebisfakta:
Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en kiwi! Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor. Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer.

Mammafakta:

Din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken. Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Egna tankar:
Jaha, det KISSAS alltså i min mage! Uuuuhhhh... Jag har verkligen märkt av en ökad förbränning, hittills har jag tappat 3,3 kg på sex veckor. Och det efter en mängd bullar, pizza och chips. Fast när illamåendet ger sig kommer jag nog gå upp som en raket så det jämnar ut sig. Livmodern känns som en hård bulle när jag trycker på magen, coolt.

Dock har jag en ny noja, tänk om jag inte alls är gravid. Det finns tydligen något som heter druvbörd, vattenfyllda blåsor som blev istället för ett barn. Allt annat är som en graviditet, fast det blir inget barn... De spricker i v 13-14, så det är några oroliga veckor kvar... Fast jag har slutat oroa mig för utomkveds, bra va?


Elvamage, med Knyttekompis.

Oengagerad

En klassis ringde nyss och frågade när vi skulle vara klara med litteraturuppsatsen (den som är längst ner på min priolista). Ööööhhhh? I dunno... Min motivation är helt körd i botten, jag orkar ingenting idag. Dessutom fick jag en superhög mobilräkning så jag är sur. Och nu har jag ångest också för att jag jobbar så dåligt. Crap-day! Synd att vi inte är barnlediga, så Steve och jag kunde ha hittat på nåt kul ikväll... Skulle behövt det. Undrar om Moa och Sofia vill leka med mig? Om jag ser glad ut? Hmmm...

Imorrn verkar det som att Emma kommer hit, hon har fått ett par riktigt dåliga nyheter så hon behöver lite TLC av oss. Stackars gumman, vi stöttar dig!

Matfestival

Apropå Fastingen på lördag, det är ju matfestival! Har varit på den två år i rad tror jag. Stadens krögare säljer mat i öltält i små smakportioner för en tjuga styck. Man köper ett häfte med matbiljetter och går runt och äter och dricker olika specialiteter. Det är himla mysigt! Sedan är det massa marknadsknallar utefter gågatan, Axels nöjesfält på torget, uppträdande och tävlingar lite överallt. Vi ska på fest hos CGs kusin, och sedan ner på stan. Har för mig att vi missade nöjesfältet förra året, det stängde när vi kom. Inga radiobilar för fylle-Steve...bättre lycka i år!


Veckoplan

Det funkade hyfsat att göra upp en plan över arbetsuppgifterna förra veckan, så här kommer en ny:

  • Måndag. (Idag.) Jaa, vad ska jag egentligen göra idag? Jo, just det! Jag ska förbereda Tema-uppsatsen i datalabbet. Måste hämta ut passerkort. Borde fundera klart vad jag ska skriva om Jane Austen också...
  • Tisdag. Möte kl 11.30 med läraren för att diskutera pragmatikuppsatsen och lämna in ett förslag till temauppsats. Jobba klart pragmatikuppsatsen och lämna in den.
  • Onsdag. Jane Austen igen... borde ha kommit på nåt att skriva om!
  • Torsdag. Well, vi får väl se hur det har gått med allt.
  • Fredag. Allmänt råpluggande. Åh vad troligt!!! NOT!
Ja, och sen är det helg! Fastingen på lördag och Mors Dag på söndag. Bara kul hela tiden!

Bebisnamn

Idag hittade jag till sidan Bebisnamn. Men jag hittade inga namn jag gillade, trots att det fanns en miljon. Särskilt inte tjejnamn. Det är som om inget är gott nog åt en liten tjej, inget namn är fint nog. Känns som om det kommer att bli problem om det är en flicka vi väntar. En pojke däremot - inga problem! Har massor av fina pojknamn, ingen prestige där inte. Mest troligt är Walter, efter farfar.

Eller okej, jag har två favorittjejnamn: Maja och Mimmi. Men kan inte sälja in dem hos Steve riktigt... Maja hette min underbara hund, och Mimmi hette min farmor. Mimmi är storfavorit. Passar med efternamnet också...

Pensionsdrömmar

Jag och Steve pratade alternativa jobb igår. En dröm som jag alltid burit med mig är att öppna ett bok-café, ett ställe där man kan fika gott och det finns böcker och tidningar att läsa i och köpa. Fast nu har jag modifierat drömmen, vi skulle ju kunna öppna ett Internetcafé istället (med bokhörna). Jag kan baka och sköta fiket, Steve kan fixa med datorerna. Lägg till att vi är 65, nypensionerade och har flyttat utomlands också. Spanien, Grekland, Thailand...

Gött, då var planen för ålderdomen fixad. Bara att kämpa på för att komma dit då... 32 år kvar!

Metabolism

Jag gillar den ökade förbränningen man får som gravid! Och eftersom jag mår illa mest hela tiden så är ju inte proppa-i-mig-förmågan på topp längre. Igår gjorde jag ett allvarligt försök att äta ordentligt = massa onyttigt. Så middagen blev fem bullar och ett rör med Pringles, med cider till (alkoholfri - äppeldryck av ciderkaraktär). Resultat? Tre hekto ner imorse. Trots att jag stoppade i mig runt 1500 kalorier på en gång och hade ätit bra resten av dagen också. I like it!

Mötte en bekant igår, hon är i v 14 och väntar tvillingar. Min mage var dubbelt så stor som hennes. Fast hon har bra magmuskler, jag har typ inga. Det ska bli kul att gå på inskrivningen och kolla om de hör mer än ett hjärtljud, dock, tvillingar är ju en hemlig dröm jag har. En graviditet, en förlossning = TVÅ barn! Hur bra som helst. Jag vill max ha två barn som det känns nu, och kommer båda på en gång vore det ju perfekt.

Bullbak

Min nya craving - Bullar! Och det är ju mycket bättre att baka själv än att köpa, så varsågod:


Råa små uslingar


I skärselden (250 grader, 5-7 minuter)

Färdiggräddade små godingar

På kylning i winecoolern, Steve like it cold...

Star Trek

Förutom att det inte blev nåt pluggande. Frukost på sängen, lite kärlek och en bra bok = aldrig fel.
Lätt städning, grötlunch och två timmar i badet med ansiktsmask och hårinpackning = härligt!
Sushimiddag och Star Trek på bio, bjuden av Mannen = Det är livet!

Jag var tveksam till Star Trek, men den var bättre än väntat. Lite rolig till och med. Fast jag hade sunkigt biogodis, Malaco Truly frukt och lakrits, ganska smaklöst på ett vidrigt sätt. Tur att Steve inte bryr sig om sånt utan glatt tuggar i sig de äckliga bitarna...Vi kompletterar varann så bra!

Bio är vår nya hobby, tror jag. Sedan jag blev med barn har vi varit på tre filmer! Män som hatar kvinnor, Änglar och Demoner och Star Trek. Dessutom har vi biokort som ger halva priset på tre filmer till under sommaren, en ska definitivt gå till senaste Harry Potter som kommer 17 juli. Nice!

Spräckta planer + nya planer

Ja, det där med en pluggplan var en bra idé. Tills det blev torsdag och Röd Dag och bibblan var stängd. Hela min kropp går i baklås när det är helgdag så jag fick ingenting vettigt gjort.

Men i måndags, tisdags och onsdags följde jag planen exemplariskt, och idag har jag fortsatt på torsdagens jobb. Fast håglöst, så jag är inte klar än med Jane Austen. Har dock varit och handlat mat och skjutsat Moa till spritbutiken, och glatt mig åt alla pengar jag sparar genom att inte dricka alkohol. Och när jag kom hem BOKADE JAG OCH STEVE EN SEMESTERRESA!!! Vi ska till Bulgarien i slutet på juni, sol och bad, bad och sol! Vi valde bort det absoluta partystället Sunny Beach, med tanke på att jag kommer vara nykter och i fjärde månaden, och Steve är lycklig bara det finns Internet. Istället ska vi till Golden Sands till hotell Zdravets, trestjärnigt mitt i stan. Det finns Internet, pool, bar, 200 meter till havet, ja, allt man kan önska sig. Medeltempen ligger på 25-28 grader, känns ganska lagom.

Fast det är ju Bulgarien - Svarta havet och inte blågrönt Medelhav. Men jag har varit i Rumänien tidigare, och det funkade. Bara man har normala förväntningar så...


Hotellet till vänster, och fina poolen!

Enligt planen

Det har gått fint att plugga hittills i veckan. Har klarat av allt jag föresatt mig för måndag och tisdag. Fick dock tillbaka keywordet jag skickade in igår, bara en fyra. Trodde nog att jag skulle få en femma på det, men men...

Imorgon ska jag lämna in ett första utkast till min uppsats i pragmatik. Den är klar, men jag behöver lite input, kanske inte har lyckats med analysen eller missuppfattat något. Och det är gott om tid, den ska vara inne första juni. Skulle verkligen behöva få VG på den!

Det är lektion imorgon också, mellan nio och tolv ska jag sitta i en datasal och leta ord i ett corpus tillsammans med min klassis Erik. Det är bara vi i klassen, fatta vilken lyx! Han är en trevlig musiker på 19 bast, så vi har massor gemensamt! Typ att jag nästan kan vara hans mamma, coolt va? Jag har så unga kompisar numera...

Efter lektionen ska jag börja med keyword tre, om Jane Austen, i bibblan. Skönt med lite sällskap när man pluggar, fast det blir inte så mycket gjort förstås. Kanske får sitta själv? Nää, vad ensamt och trist!


Vecka 10

Här går det framåt! Går in i vecka tio idag, alltså nio fulla veckor och noll dagar idag.

Bebisfakta:
Din bebis har vuxit i en otrolig hastighet de senaste veckorna och nu väger den 5 gram och är stor som ett litet plommon. Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår ‘bara’ för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten.

Mammafakta:
Eftersom dina hormoner flödar vid den här tiden så kan du märka en rad fysiska och psykiska symptom. Många gravida upplever att de blir lätt upprörda och har kraftiga humörsvängningar. Fysiskt så börjar de flesta öka ordentligt i vikt och en del kan få lätt blödande tandkött och svullen sköldkörtel. Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. Det är en stor händelse i livet att få barn.

Mina tankar:
Skönt att utvecklingsfasen börjar gå mot sitt slut, nu är det bara att hoppas att allt blev som det ska.
   Jag har typ alla nämnda symptom, plus kramp i livmodern. Ingen viktökning än, tappade ett halvkilo till efter helgen. Men jag har ju lite att ta av så... Har idag känt av tandköttet, det känns som blåsor i hela munnen. Mycket konstigt! Är lite tungsint överlag, har problem med att få brallorna knäppta och tycker att jag är rynkigare än någonsin. Fast håret var okej idag i alla fall, hade fusk-Burberrydiademet (för 39.90) på mig!




Knyttekompis













Svullen tiovecksmage ;)

Nu är jag på gång!

Sedan förra inlägget har jag både hunnit sammanställa och maila iväg en uppgift, samt printa ut forskningsmaterial till pragmatikuppsatsen. Wow! Det går bara man kämpar lite...

Nu ska jag möta Moa och Emma på skolan och fika, sedan blir det jobb jobb jobb!

Ny vecka

Har insett att jag måste sätta fart med pluggandet om jag vill bli klar i tid. Men nu är jag så van att ta det lugnt så det är svårt att kicka igång hjärnan. Plus ständigt illamående och trötthet pga Knyttet. Men visst ska jag klara den här terminen också!

Just nu är planen att klara av Åkes keywords (fem av sju kvar). Sedan skriva pragmatikuppsatsen. Sedan skriva lingvistikuppsatsen. Sist beta av litteraturens keywords och uppsats(er). Jag har i runda slängar tre veckor på mig.

Borde göra upp en studieplan:

Vecka 21
Måndag: Bibblan, pragmatikuppsats. För där finns boken som referens om jag behöver den.
Tisdag: Samma plus läsa läxan till onsdag i Patterns and Meanings
Onsdag: Lektion i datasalen till tolv, lämna in ett utkast till pragmatikuppsatsen. Keyword Jane Austen.
Torsdag: Mera Jane Austen, skriva klart och lämna in.
Fredag: Bibblan, Pragmatikuppsats om jag fått tillbaka den, annars nästa keyword.

Ser strålande ut! Hoppas att det fungerar att följa planen!

Fest!

Det var trevligt i lördags, på mitt kalas. Fick många bra presenter:
  • Halsband och örhängen
  • Gotländskt te och temuggar
  • Te mot illamåendet och kakaosmör till magen
  • Såpbubblor
  • Rosor
  • Presentkort på Åhléns
  • ALKOHOLFRITT VIN!!!
Jag kunde alltså dricka vin! Och det smakade gott, kände inte nån skillnad direkt på lightvin och vanligt vin.

Det kom en massa roligt folk, men vi sände så klart en tanke till dem som inte kunde vara med oss. Martin t ex, som var matförgiftad och hade kräkts i sin soffa... Usch!

Både jag och Steve glömde kamera, så har tyvärr inga bilder att visa. Vilket nog är tur, för det blev lite vilt mot slutet. Men vi åt smörgåstårta, hejade på Malena, sjöng Singstar och pratade. Sedan skjutsade jag ner tio stycken danssugna till krogen och stoppade Steve i säng. En lyckad kväll!


Tidsbegränsad nykterist

Jag har fått frågan jag aldrig trodde jag skulle få! Under ett telefonsamtal med en kompis:

- Men ett glas vin kan du väl ta, det är väl ingen fara? (Apropå helgens fest.)

Det finns ju en del saker att tycka om alkohol och graviditet, personligen har jag valt att avstå helt. Sista gången jag drack var innan ägglossningen, sedan dess ingenting. Till nästa sommar kommer jag möjligen börja igen, efter barnafödande och amning osv. Och det känns helt okej.

Visst, ett glas vin kanske inte skadar. Särskilt inte i nionde månaden, för då är fostrets lever hyfsat utvecklad och den kan säkert bryta ner alkoholen. Men nu? När alla livsviktiga organ utvecklas? Låter det som en Bra Idé att strypa syretillförseln till en kropp som är stor som en oliv, och som automatiskt får samma promillehalt som jag? Har man tur så händer ingenting, har man otur så blir det en missbildning någonstans. Hur ska man kunna veta exakt vilken dag som inget speciellt utvecklas så man kan dricka vin då? Ja, jag vågar inte chansa. För mig var det ingen självklar sak att bli gravid, det tog några försök. Och jag är 33 år, med ökad risk för missfall, missbildningar, kromosomfel mm.

Vill bara påpeka att det här är mitt privata ställningstagande. Och jag känner inte att jag ger upp något, för så viktigt var det aldrig att dricka sprit för mig. Vår bebis är värd det och mycket, mycket mer!


More shopping

Förutom lyckosamt BH-inköp igår så passade jag på att storhandla mat inför lördagens kalas. Ska bli smörgåstårta och muffins. Baka baka baka... Vet inte riktigt hur många vi blir, men över 20 i alla fall. Bäst att göra ordentligt med mat!


Lady bumps are growing

Jag har vuxit ur mina BHar. Det ser för taskigt ut! Så igår travade jag runt på Bergvik i hopp om att hitta någon som passade. Gärna fodrad så inte tuttefräset syns, och gärna som man kan ta bort axelbanden på så jag kan ha halterneck i sommar. Kappahl hade inget, H&M hade bara amningsBH i den storleken, och det känns väldigt för tidigt. På Lindex hittade jag två perfekta, och det var dessutom 25% rea!

Så nu har jag en svart slät jätteBH, (har gått upp en kupstorlek, och tog en större ryggstorlek också) och en vit slät jätteBH med spetsrand. Helt perfekt, nu klarar jag mig förhoppningsvis över sommaren. Båda går att ta loss banden på, och de sitter kvar ändå. Var tvungen att prova med kläder, och det funkar!

Samson myser i sitt nya tält...

Pluggi plugg

Ska palta mig iväg till bibblan snart och sätta mig och plugga. Idag är det ett keyword till Åke som står på att-göra-listan. Har valt Drottning Elizabeth av England och hennes kärlekskult. Sedan ska jag läsa på läxan till imorgon, då börjar min sista kurs - temakurs i lingvistik.

Jag fick VG på språkfärdigheten! Det innebär att jag kan få VG på hela kursen om jag får tillräckligt många VG:n på delkurserna. Hade jag fått G på spf-en så hade det kvittat hur många VG:n jag fått, då hade jag bara kunnat få G. Skönt att ha valmöjligheten i alla fall, sen får vi väl se hur långt det räcker.

Avklarat denna termin:
  • Översättning - VG
  • Språkhistoria - VG
  • Lingvistik - VG
  • Språkfärdighet - VG
  • VOC/MCT - VG (från förra terminen, då behöver man inte göra om det)

Kvar att göra denna termin:
  • Fyra-sex keywords i litteraturhistoria till Åke
  • Keywords på sju böcker till Mark
  • En-två litteraturuppsatser till Mark
  • En pragmatikuppsats till Michael
  • En lingvistikuppsats till Michael
Piece of cake...?

Grattis Malena

Jag, Moa och Steve kollade på semifinalen igår, där Sverige gick vidare. Överlag tycker jag att vi höll med om de som blev utvalda, men några riktiga klappträn klarade sig också. Som de svartklädda kvinnorna i folkdräkt. (Moa och jag gav dem typ ettor.) Men kul att både Island och Finland klarade sig vidare, och Maltas tjocka tant! Vilken kämpe!

Men jag kände mig lite besviken på Malenas sjungande, hon kan ju verkligen inte sjunga vanligt! Början av låten är som en tonårskille i målbrottet, som viskar fram orden. Men mot slutet tar hon supertoner och couleur-toner (?) så det vägde upp. Sen är man ju van vid den studioinspelade versionen som körs på radion, mycket tajtare än liveversionen.

Festligast var väl ändå det ryska framträdandet i pausen, heeelt snott av Tingeling-gänget! Bara kosackerna och björnen som fattades. Tycker ändå att DJ Trexxx gör den bättre...

Här är länken till Tingeling, har inte lärt mig importera Youtube än. Tittade precis på videon, och började snyfta igen. Det är ju så fiiint när han ropar "Globen, clap your hands!" och alla redan klappar! Åååhhhh....

Du har rätt, Nett!

Man ska inte oroa sig! Nu har växtvärken dragit igång igen, ett ständigt stickande och molande. Gud så skönt!

Har inte gått upp nåt i vikt än, men ner två kilo sen jag upptäckte graviditeten. Det måste bero på att jag inte kan äta lika mycket som förut, även om jag försöker. Igår var det nåt jag inte tålde så det blev racerlopp till toan med ont i magen. Har också upptäckt att Knyttet inte gillar godis, bra bra. Choklad funkar men inte smågodis. Kan vara syran i det som förstör allt.

Sen är jag fruktansvärt osugen på mat, ända tills jag får blodsockerfall och blir vrålhungrig. Men efter två tuggor är det äckligt igen. Förutom äpplen, det går alltid ner! (Poppe har förresten lärt sig äta hela äpplen! Alltså kärnhus och allt, förutom stjälken.)

Royal Gala - fina grejer

Saker jag gråter för

Det här till exempel: 90-åring räddade familjen ur krisen, ur Aftonbladet.

Tänk att det finns så fina människor...

Vecka nio

Idag träder vi in i vecka nio, jag och Knyttet. Ja, mest Knyttet förstås, jag har ju upplevt rätt många veckor. Idag tänkker jag bjuda på första egna magbilden:


Härinne ligger Knyttet och myser
Lite fakta om baby:
Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Längden huvud till stjärt är nu 22-30 mm och den väger c:a 3 gram.

Och om mig:
Uttänjningen av livmodern kan nu upplevas som smärtsam för vissa kvinnor. Många upplever också trötthet och yrsel. Det senare beror på tillfälligt blodtrycksfall när man reser sig.

Egna tankar:
Jag hade riktigt jobbig värk i början på förra veckan, men sedan dess ingenting. Lite scary! Min största rädsla just nu är att ha fått missfall utan att veta om det. Fast varför oroa sig? Det kan ju vara helt normalt därinne också.

            
Knytte-kompisar

Planer!

Jag har jobbat idag, sju timmar på Rudsskolan som mattefröken. En del slit, men också två timmars lunchrast. Kommer bli sköna pengar i juni! Men jag har faktiskt beslutat att sluta jobba, det behövs inte längre.

Planen för lägenheten börjar ta form så sakteliga. Vi har släppt tanken på hus (Steve är besviken, jag är lättad) för närvarande. Istället ska vi fixa till här hemma så att det blir lite mer praktiskt. Och jag ska för första gången i mitt liv köpa en laptop! För då behöver jag inget skrivbord utan kan sitta vid köksbordet och surfa. Steve flyttar ut sin arbetsplats till hallen och Poppe får eget rum med mer plats att leka på.

Nere i lilla hallen ska vi stuva om på skor och jackor, så att det får plats en barnvagn. Samsons låda får antagligen flytta upp till badrummet, den är ju ganska klumpig. Och på med färg, tapet och golv i hela lägenheten så det inte ser ut som en åttiotalsdröm. Den kan verkligen bli kanonfin.


Blivande datordröm!

Bokhyllevägg (fast i ek)

Barnvagnsdröm i guld... (usch)

Bildbevis

Här är några av de första bilderna från digitalkameran:


Samson gosar i Poppes säng

Moa och Emma

Farmor och Farfar äter smörgåstårta

Gårdagens sötaste:

Lördagens sötaste, mest hjärtevärmande kommentar kom från min gamla elev från 7C (som börjar nian i höst HERREGUD) som vi mötte utanför CGs hus. "Hej, C, vi saknar dig!" sa han, den lilla gullungen! Aaaawwww...

Pratat ut

Äntligen! Vi har hunnit prata ut om våra tankar och känslor om huset i Kristinehamn, och har fattat ett beslut: Vi stannar på vårt lagda bud. Med andra ord, det kommer med största sannolikhet inte bli någon flytt inom det närmsta året, och antagligen aldrig till det huset. Så, det var det!

Vi tog nån timme på oss och diskuterade igenom för- och nackdelar. Det väger faktiskt jämnt, men det vi kommer tillbaka till hela tiden är allt merjobb med ett hus, att Poppe behöver tid på taldagiset och att vi känner oss stressade. Det är vi ju inte. Sedan har jag varit lite orlig över att jag fått såna spykänslor varje gång jag sett huset på nätet eller pratat om det. Man ska lita på sin instinkt och sin magkänsla!

Istället ska vi satsa på att fräscha upp här hemma och möblera om. Och det känns ganska bra. Vi får helt enkelt se hur det går i höst, blir det fruktansvärt att pendla med jättemage kanske jag kan hyra in mig hos någon ett tag. Dä löööser sig!

Så var den här helgen nästan slut

Ja, inte för att det spelar så stor roll egentligen, vi har så få lektioner att alla dagar känns som lördag.

Men den här helgen började med att Poppe kom i fredags, och vi tog en promenad bort till Moa och lekte med Eddie. Sen blev jag kvar där hela kvällen och proppade i mig ofantliga mängder pizza, chips, godis och frukt. Eller ja, det kändes som ofantliga mängder, men det var det faktiskt inte. Men magvärken dagen efter var inte att leka med!

Lördagen vek vi åt farmor och farfar i Kristinehamn, med trädgårdslek, provning av nya åkgräsklipparen mm. Jag satt på trappen med magont och tyckte synd om mig själv. Dagens stora händelse var att Johanna köpte en bostadsrätt i Göteborg, grattis!!! När Poppe hade somnat smet jag och Stefan till Mastmagasinet och åt middag med CG, Greger och Magnus. svampsoppa som var jättegod till förrätt, filé mignon til huvudrätt och chokladmousse till efterrätt. Helt ok mat om jag inte haft så ont i magen. Men Greger "hjälpte" mig med halva huvudrätten i alla fall. Vi tvärsomnade när vi kom hem, i utdragssoffan i vardagsrummet.

Idag har vi tagit det lugnt, åt mysfrukost och lekte i morse, sedan hem och sov middag. Nu har vi precis ätit hemlagade hamburgare och Steve och Poppe är på promenad. Ikväll ska vi bada med nya badbomben!

En lagom händelserik, trevlig helg!

Äsch

Det blev inte så spännande som jag trodde med mäklarsamtalet. Han ville bara informera om att säljaren gått ner 25 000 i pris, motvilligt. Så nu skiljer det 100 papp mellan våra bud och säljaren har redan lackat ur. Det låter ju inte som om det är upplagt för en strålande fortsättning, eller hur? Steves stora hjärta blöder för honom, han vill inte att någon ska känna sig missnöjd eller lurad på försäljningen/köpet. Jag är mer förbannad (mitt nya normaltillstånd) och tycker att säljaren är larvig. Han sänkte priset med under tre procent, liksom. Vad spelar det för roll? Och dessutom har han mage att gnälla, trots att han inte har några lån att lösa och redan har köpt en bostadsrätt.

Men vi har en tacklingsplan: Vi kommer ge ett högre bud, med garanti. Med andra ord, accepterar han vårt bud så garanterar vi att vi köper huset (om besiktningen är ok). Annars brukar man skriva typ: Försäljningen genomförs under förutsättning att köparens bostadsrätt blir såld. Men vi får skaka fram pengar på annat sätt tills den blir såld, och då minskar stressen med att bli av med vår lägenhet för vår del. Fast jag vete fan om jag vill ha det där huset mer, får spykänslor när jag tänker på det.

Nu händer det grejer

Mäklaren och Stefan pratar just nu, på MÄKLARENS initiativ! Det kan betyda två saker:
  1. Det har kommit in ett nytt bud, fast det tror jag inte. Då skulle vi fått sms.
  2. Säljaren har skitit ut ett motbud.
Herregud så spännande!

Över för den här gången

Nu är jag och Steve sams igen, förresten. Eller ja, han var väl inte osams med mig, det var jag som fick ett hormonutbrott som inte ville lägga sig. Hursomhelst har det gått över! Puuuhhh. Det var riktigt obehagligt att bli så upprörd över en skitsak. Tänk hur jag kommer bli om han gör något ännu dummare!? Stackars Steve...


Irriterande

Jag har ju glömt att skriva om vad som händer med huset! Vi ringde mäklaren igår för att kolla läget, med tanke på att vi inte hört ett skit på en hel vecka. Han försöker vara så smart, men det är helt genomskinligt! Tydligen visade han huset för ett nytt par igår i hopp om att få igång en budgivning. Jag undrar vad han sa om oss?

Säljaren har inte gett något motbud, och enligt mäklaren vill han inte gå ner i pris alls. Det var nog det dummaste jag har hört! Vem sätter ut ett lägstapris på något som är så osäkert som ett hus? Det går att pruta på ALLT! Så vi fattade med en gång att det där var mäklarens privata fantasi, det är ju han som har rekommenderat priset till säljaren. Han vill väl inte tappa ansiktet om det inte blir det "utlovade" priset, kan jag tro. Eller förlora provision...

Hursomhelst har jag tröttnat fett på mäklaren. Så vi funderar på att göra som säljaren och lägga ett slutbud. Inte i närheten av vad han begär. Och sen är det take it or leave it. Säljaren kommer antagligen inte acceptera det och då drar vi oss ur. Tråkigt, men hellre det än att förköpa oss. Och det kommer alltid nya hus!

Intressant nog verkar Steve ha lite svårt att släppa det där huset, han som inte ville flytta från början. Han pratar mycket om det. Fast imorse sa han nåt om att flytta väggar - no way! Det är väl den manliga snickardrömmen som vaknat, han ser resultatet, inte vägen dit. Jag ser byggdamm, trasiga elledningar, bebis som stoppar spikar i munnen osv.

Jag har börjat tänka åt andra hållet istället, att fixa till vår slitna lägenhet till fräscht skick, möblera om med smartare lösningar och bo kvar till nästa sommar. Det kommer att gå om vi bestämmer oss för det. Och det kommer öka värdet på den när vi väl säljer. Plus att vi hinner spara ihop mer pengar, och har råd med ett fräschare hus.



Ingen restaurang idag

Hämtmat istället! Har beställt tre kycklingrätter från indiska restaurangen nere på stan, mmm.

Jag tror att jag kommer bli ett riktigt hormonmonster tyvärr, vi har redan börjat tjafsa om saker, och jag blir oresonligt upprörd. Känner inte igen mig själv riktigt, det är otäckt. Hoppas att det går över, jag känner mig ledsen, svartsjuk, tjock, oälskad, osv, osv... Det är därför vi inte är ute och äter, skulle kännas falskt att sitta och låtsas vara glad på restaurang. Så vi kompromissade!

Yihaa!

Fick besked om att min släktings operation gått bra, hörde själv av sig efter uppvaknandet. Imorrn får vi reda på om det har gått bra på riktigt, om de har fått bort allt och om det är en god- eller elakartad tumör. Fast det kvittar just nu känns det som!

PKU heter det!

Här kommer lite wiki-info om blodbanken jag nämnde:

"PKU-registret är en biobank vid Karolinska sjukhuset där blodprover för de födda i Sverige efter 1975 förvaras för vård och behandling, samt i forskningssyfte; även blodprover för vissa födda tidigare ingår. Användningen av registret regleras av Biobankslagen (SFS 2002:297). Att ta PKU-prover på ett nyfött barn är något som genomförs som regel, men sparandet av provet är inget tvång om båda föräldrarna väljer att skriva på en så kallad Nej-talong.

Även om registret upprättades i forskningssyfte, har polisen ibland begärt och fått tillgång till det. Detta blev känt för en bredare allmänhet i samband med polisens spaning efter Anna Lindhs mördare. Detta resulterade i att Socialstyrelsen öppnade ett tillsynsärende och fann "att företrädare för sjukhuset hade varit mer tillmötesgående mot polis och åklagare än vad som hade varit nödvändigt utifrån de legala förutsättningarna för beslag". Prover ur PKU-registret har även friat personer från mordmisstanke. Så skedde exempelvis i fallet med mordet på puben Broder Tuck i Stockholm 1998 och ett spädbarnsmord i Gustavsberg 2002.

Många var kritiska och påpekade att föräldrar gett sitt tillstånd till förvaring av sina barns blodprov på villkor att de skulle användas enbart för forskning. Att då låta polisen utnyttja registret sades undergräva förtroendet för sjukvården och andra viktiga samhällsfunktioner samt försämra möjligheterna att upprätta biobanker i framtiden.

Genom en temporär ändring av biobankslagen kunde PKU-registret även användas vid identifieringen av offer efter tsunamin i Sydostasien 26 december 2004.

2008 tillsatte regeringen en utredning för att "analysera vilka behov de brottsbekämpande myndigheterna har av att kunna ta vävnadsprover från PKU-biobanken i beslag.", "om detta är lämpligt" och om särskilt skydd isåfall behövs utöver vad som står idag i rättegångsbalken. Om utredningen leder till en lagändring kan prov från 3,3 miljoner svenskar bli tillgängliga för polisen.

Urträde ur registret kan komma att bli förbjudet hävdas ibland i pressen, men detta står ej omnämnt i utredningsdirektiven att utredaren skall utreda. PKU-biobanken har heller inget register, bara en förteckning över vilka mödrars barn som lämnat prov och när."

Det går alltså att begära utträde och få sitt prov förstört. Bra det!

MVC

Jag har varit på första barnmorskebesöket! Och hej kom och hjälp mig - vilket rörigt ställe! Min barnmorska var sjuk så jag fick Ingalill, en kvinna inlånad från förlossningen. Hon var trevlig och hade humor, men hörde nog lite dåligt och muttrade en del över att de hade bytt infopapper (?) sedan hon var där sist. Ute i korridoren stod en kvinna och gapade för att hon hade missat sin tid, och en barnmorska försökte förklara att det inte var deras fel att hon kom två timmar försent. Värsta livet! Fick i alla fall tid till inskrivningen, den första juni ska Knyttet bli ett officiellt väntat barn. Då tar de festliga prover och mäter en.

Bäst var att barnmorskan tyckte att jag var "lång och slank" och inte i nån riskgrupp. Alla mina 15-20 extrakilon sträckte stolt på sig.

Nu har jag en hel bibba papper att gå igenom, samt ett intro till Selmastudien. Det är en jättestudie över lång tid som letar orsaken till allergier. Steve och jag har flera kompisar och bekanta som jobbar med den, så vi kan ju inte direkt tacka nej. Fast barnmorskan sa att det kommer tas navelsträngsblod från bebben vid förlossningen, och det känns väl sådär. Alla nyfödda registeras i en blodbank om man inte aktivt tackar nej. Blodet används anonymt till forskning sägs det. Jag känner mig tveksam. Såna där register är ett steg på väg till ett storebror-samhälle, och jag vet inte om jag vill att mitt lilla Knytte ska vara övervakad. Jag är säkert själv med i det där registret, men ändå...


Grattis!!!

Jag fyller år idag!

Fick te på sängen av Steve, har en illamåendedag. Han hade fixat rosor, choklad och en jätte-superfin digitalkamera. En ny! Den är liten och blå och 8,1 megapixlar. Nu ska här tas kort!

Efter frukost städade jag hela lägenheten och dukade fint till lunchen. Sen kom Moa och Emma med en muffins laddad med sju ljus! Himla sött! Och så fick jag ännu mer presenter, som jag ska ha kul med i badkaret när jag känner mig risig. Sedan åt vi smörgåstårta och glass och drack otäckt kaffe ur bästakopparna. En mycket trevlig bjudning!

Snart kommer mina svärföräldrar på besök, de ska få resten av tårtan och glassen.

Ikväll ska jag och Steve ut och äta, antagligen indiskt. Vet inte riktigt vad jag är sugen på (äpplen) men indiskt är alltid gott.


Här är mina fina presenter! Kort taget med mobilen.

Cry Baby

Har märkt av en annan hormonbiverkning, jag gråter för typ allting. Inte mycket gråt, men ändå så det kommer tårar så fort jag ser något fint eller sorgligt. Så snyftig brukar jag inte vara (utom när det är Extreme Home Makeover av någon anledning, då är jag som ett vattenfall).

Typiskt nog har jag råkat slå på TV:n när någon fått missfall eller ett dödfött barn på sista tiden, hoppas att det inte är ett tecken. Usch vad hemskt! Och så gråter jag med de stackars film-föräldrarna som aldrig fick träffa sin plastdocke-baby...

Första besöket

Imorgon är det dags för första besöket hos barnmorskan. Äntligen! Det är över två veckor sedan jag fick tid. Har börjat fundera ut frågor som jag vill ha svar på:
  • När är ultraljudet?
  • Varför har jag fått finnar i nacken och extremt fett hår?
  • När vet manom det är tvillingar?
  • Kan jag äta mögelost?
  • Varför är jag så hysteriskt sugen på äpplen?
  • När kommer magen börja synas på riktigt?
  • Vad har jag för blodgrupp?(Vi gjorde blodgruppstest på halva klassen i högstadiet, men jag var med i fel halva. Sen dess har jag velat veta! Fast det är inte därför vi skaffar barn. Jag lovar.)
  • Kan jag rensa kattlådan (om jag lovar att inte suga på bajsspaden)?
  • När ska man sluta med tunga lyft (apropå flytten)?
  • När går man med i mammagrupper och ligger på golvet och övar avslappning och flåsar?
  • Vad finns det för festliga droger under förlossningen?
  • Hur undviker man bristningar på magen, hjälper det att smörja med fet kräm? Matolja?
Steve undrar:
  • Hur stora kommer tuttarna bli?
Jag älskar honom.

Gott!

Har ägnat halva kvällen åt att baka smörgåstårta till mina gäster imorgon. Det var jättemysigt! Hoppas att den blir god också.

Till lunch kommer Emma och Moa, fast egentligen hade jag velat ha tebjudning med bästa-servisen och knytblus. För att fira att jag nästan är medelålders. Så kunde vi smuttat försiktigt och ätit gurksnittar och pratat om ekonomin. Mycket passande... Istället blir det cider (alkoholfri), smörgåstårta och glass. Och vanliga kläder, ska ha min nya Elloströja. Av de fyra jag beställde kom tre, och av dem var det en snygg, en som såg ut som ett nattlinne och en alldeles för stor. Väntar på den sista, som också kommer vara alldeles för stor. Lite för magen att växa i!

Vecka åtta

Just det, idag går jag in i vecka åtta! Har tvingat Steve att ta kort på min mage, vi ska ta ett i veckan för att se hur den växer. Än så länge ser jag bara fet och uppblåst ut, men livmodern är som en grapefrukt nu, så snart kommer det synas att jag är på smällen! Några veckor till bara...

  
Ungefär så här ser min mage ut. Och så ser Knyttet ut!

Enligt Bli mamma-sidan:

Bebisen fortsätter att utvecklas i rasande hastighet. Hudveck som ska bilda ögonlock och små örongroddar anläggs. Fostrets ögon sitter fortfarande brett isär men kommer att flytta sig till framsidan av ansiktet så småningom. Nästippen är redan bildad. Med ultraljud kan man se att hjärtklaffarna är utvecklade och luftrör från strupe till lungor är på plats i den nu allt längre överkroppen som samtidigt rätas ut.

För bara ett par veckor sedan var din bebis armar bara små stumpar, men nu har den redan armbågar samtidigt som armar och ben växer allt längre. Antydan till fingar och tår kan också urskiljas.

Ett av symptomen som du kanske känner vid den här tiden är kramper och smärta i nedre delen av buken eller sidan. Detta beror sannolikt på att din livmoder växer. Vid en undersökning skulle man notera att din livmoder som tidigare var stor som din knytnäve nu har vuxit till en grapefrukts storlek!

Enligt mig:
Jag har kramper flera gånger per dag (och natt). Visst ser Knyttet ut som en alien? Hur ska det gå på dagis? Han/hon kommer bli så mobbad för sitt huvud...

Sista lektionen

Idag hade jag sista lektionen på pragmatikkursen. Den var riktigt rolig! Nu ska jag bara koka ihop en kort uppsats om hur skämt är uppbyggda, så är jag klar.

Nästa kurs börjar nästa torsdag, temakurs i lingvistik. Ska skriva uppsats där också. Och kommer antagligen att skriva lingvistikuppsats på C-kursen också. Hoppas hoppas på ett lugnt och snällt barn som inte blir hysterisk när mamsen sitter i datasalen! (Planen är nämligen att jag ska ta C-kursen när bebben är nyfödd.)

Huset ja

Orsaken till att jag inte har bloggat nåt mer om huset är att vi helt enkelt inte vet nåt. Runt mitten på veckan skulle vi få besked enligt Steve. Jag har fortfarande ångest, fast nu undrar jag om det kanske bara är den vanliga kräkkänslan, inte ångest? Har exakt samma känsla när jag tänker på en portion varm, rykande mat. Brrr...

Vad jag tror kommer hända är detta: Förstabudarna drar sig tillbaka. Säljaren sänker priset litegrann. Vi kommer med ett motbud. Säljaren tvår sina händer, sliter sitt hår och gnäller: "Ni ruineeerar mig! Mitt livsverk! Inte en krooona lägre kan jag gå!"  Varpå vi skrattar rått och säger: "Men det är bara vi som vill ha ditt hus!" Och då sänker säljaren liiite till, och då slår vi till!

Ja, typ så.

Feeling sick och andra krämpor

Man fattar verkligen inte hur det är förrän det drabbar en. Illamåendet alltså. Usch och fy, hoppas att det ger med sig, det är inte kul att må så här!

Dessutom har jag haft tre dagars förlamande trötthet, och mest legat i sängen och kollat på TV. Men idag skärpte jag mig och gick till skolan och fikade med Emma och Moa. Det var skönt att träffa dem, tar bort fokus på ens egna krämpor och bekymmer. Sedan gick jag faktiskt till bibblan och läste läxan tills imorrn, och gick hem och gjorde uppgifterna. Och tog en promenad med Steve för att hämta ut paket. Samsons nya kattlåda med huv har kommit, hurra! No more kattsand på golvet! Vi tog en sväng inne på All Världens Mat och handlade japanska saker och nötter. Typ alger och kryddor. Mmm vad sugen jag är... inte.

Hemma igen fixade Steve bakad potatis med räkröra, mycket gott! Fast nu mår jag om möjligt ännu mer illa, känns som om potatisen inte är nersvald. Ska försöka sova, behöver gå upp tidigt imorrn för att kicka igång kroppen. Lektion vid nio!

Just det, tuttarna har börjat rekordväxa! Vilken smärta! Det är nästan löjligt. Som sjukt mycket träningsvärk ungefär. Så jag är spyfärdig, har ont i brösten, som mensvärk i magen och vill bara sova.

Ja, det var nog alla gravidkrämpor för den här dagen, ser fram emot töjda ligament, foglossning och nästäppa längre fram! (Fast det är det värt, tänk om det inte kändes nåt alls? Gud så trist!)

Duktig flicka

Äntligen har jag fått tummen ur och mailat iväg inbjudningskort till mitt födelsedagskalas. Hoppas bara att alla som är bjudna har fått och att jag inte har glömt någon! Kan ju bli pinsamt!

Vi blir runt 20 personer om alla kommer, och jag har bokat in mig i Moas och Sofias lägenhet pga att några är kattallergiker och inte vill ha Samsons dregel på sig hemma hos oss. Tror att det kommer bli väldigt mysigt! De har hundsäkrat sin uteplats så lille Eddie inte ska rymma, lyxigt med trädgård till en trea. Tänkte baka smörgåstårta och bullar... Enkelt ska det va! Hoppas att Moa hjälper mig med garneringen, hon verkar ha koll på hur det SKA se ut. Mina tårtor ser oftast ut som explosioner!

Sedan har jag skickat blommor via skickablommor.net, en jättebra sida med vettiga priser och fina blommor. Den här gången var det syrrans tur att få, hon fyller år imorgon. Valde rosa, vita och gröna blommor, kändes lite vårlikt. Fast hon ska få en present också, men jag vet inte när vi ses riktigt. Hon önskar sig en necessär med sminkväska. Ska kolla runt lite, Åhléns kanske har?
Från Åhléns, fulsnygga...

Tillbaka

Jag tog en liten bloggpaus för att bearbeta senaste tidens händelser. Nu känns det bättre! Sjuklingarna är vid hyfsat gott mod, mer än så tänker jag inte dela med mig just nu. De vill inte att det ska komma ut vilka de är, och det respekterar jag. Men en av dem ska opereras på torsdag, så det kommer bli en mycket händelserik dag, med tanke på att jag fyller år då, och ska på första barnmorskebesöket samma dag. When it rains, it pours...

Vårt planerade husköp har jag inga nyheter om. Det verkar ha stannat upp rejält, vi har inte hört ett ord av mäklaren sen i torsdags. Jag tror att det beror på dem som la första budet, de har ju fått en chans att fundera över ett motbud. Och sedan har det varit långhelg, så imorgon hör vi säkert något. Det är lite blandade känslor, jag har massa ångest över huset just nu. Tänk om vi inte trivs, tänk om vi blir osams och skiljs, tänk om jag blir arbetslös... Fast de sakerna har ju inte med själva huset att göra, eftersom vi kommer bo ungefär lika billigt som här. Det jag funderar mest över är nog om vi orkar flytta. Det är ju så himla jobbigt, och jag är minst sagt håglös. Och Steve har ont i ryggen. Och vi har så mycket saker! Fast samtidigt går vi båda och funderar över hur mycket bättre vi kommer få det med mer plats, vi kommer kunna ha varsitt arbetsrum t ex. Vilken lyx! Jag hör av mig så fort det finns nåt att berätta.

RSS 2.0