Jobbhelg

Den här helgen har jag vikt åt rättning och förberedelser. Inte så kul men nödvändigt. Dessutom har jag börjat grunna på en förmaning åt min lata åtta (alla är inte lata, men många och det blir negativ stämning). Ska skriva ner några stödord så jag inte glömmer något. Känner mig som en bra fröken, faktiskt, som tar ansvar för deras utbildning, men de behöver få höra några Sanningar:
  1. Det spelar ingen roll hur mycket jag lär ut om de vägrar lära in.
  2. De lär sig för sin egen skull, inte för min.
  3. Finns det inget underlag kan ett betyg inte sättas.
  4. Om man skolkar missar man viktig information som ska hjälpa en att klara uppgiften.
  5. Om man slöar på lektionen missar man chansen att få proffshjälp av en utbildad pedagog.
  6. Deadlines är till för att följas. Efter en deadline startar nästa uppgift, och då släpps det ingen mer lektionstid till den gamla uppgiften.
  7. Om man har så svårt för ämnet att man inte hänger med alls måste man visa det. Om man struntar i att lämna in uppgifter riskerar man att inte få den hjälp man behöver. Se punkt 3.
Ja, lite så tänkte jag ta upp. Any comments? Babydarling kanske har någon synpunkt?

Nu är det dags för lunch, tvagning, tur på stan och sedan rättning igen och tillverkning av instuderingsfrågor.

Betyg i vinter? Hur ska det gå???

Tribute

Dags för ett inlägg om min stora kärlek - Steve.

Jag älskar att somna i din famn och vakna bredvid dig varje morgon. Jag älskar att vi kan prata om allting, inget ämne är för stort eller för litet, för svårt eller för tramsigt. Du får mig att känna mig hel och lycklig, och du gör mig till en bra person. Jag tycker om mig själv med dig, när du tittar på mig, när du söker mitt sällskap. Jag tycker om att du utmanar mig och att du är stolt över mig när jag gör nånting bra.

Jag älskar allting hos dig. Är tacksam över att vi har hittat varann för det känns som att ha kommit hem. Jag älskar att det är du som är pappa till mitt barn, och att vi ska gifta oss. Jag älskar dina knasiga idéer och affärsförslag, och att du alltid är så intresserad av allting. Du får mig intresserad och nyfiken, jag är mindre lat med dig, och strävar efter att bli bättre, precis som du gör.

Du har vunnit mitt hjärta, always and forever...


There's you and me and all of the people...


Ordningen återställd

I fredags var det dags för återbesök hos barnmorskan. Jag var nervös, om blodtrycket var oförändrat så skulle det innebära läkarbesök och eventuellt sjukskrivning. Men det var lugnt, blodtrycket har sjunkit till 130/80 vilket är inom det normala. (Det är undertrycket man kollar på, det ska vara under 85 tror jag, och absolut inte över 95 när man är gravid.) Jag var överlycklig hela dagen, fick en kram av min rektor t o m. Hon slipper ju vara orolig över att fixa vikarie, och ha ännu en sjukskriven anställd att bekymra sig över. Fast jag måste fortsätta ta det lugnt, ska på nästa magmätning på fredag och då testas trycket igen. Är lite pirrig, den här veckan har ju varit väldigt slö skolmässigt, nästa vecka är det rush igen. Inga konstigheter, bara lektioner.

My new BFF


v 27+0 (28)

Äntligen! Första delmålet är nått! Nittio procent av bebisarna som föds nu överlever, så jag har haft v 27 som en milstolpe. Nu kan jag börja köpa saker till bebis... Ska leta upp den allra sötaste bebisbodyn som finns till min lilla prins eller prinsessa. Ska fundera igenom det här med barnvagn också, helst vill jag ha en ny Focus, men en begagnad märkesvagn funkar säkert bra också. Är inte sugen på att lägga över 6000 för en vagn dock.

Nice vecka

Förra veckan var ganska stressig och deppig. Men jag fixade den, och fick gjort det allra mesta som jag skulle.

Den här veckan är rena drömmen om man jämför:

Måndag: Alla uppgifter är tillverkade mer eller mindre. Hade en och en halv lektion och satt sedan på en fotbollsplan och vaktade en kontroll under orienteringen. Fast inte skönt att tillbringa 3,5 timmar i skogen med halv storm, ömsom sol och moln, och elever som aldrig blev klara. Uteliv är inget för mig, som alla vet. Åt lite blåbär och lingon i alla fall. Och var toktrött när jag äntligen kom hem.

På kvällen kom min gamla klassis hemifrån och bodde över i gästrummet. Fick en present, en äppelgrön Iittala-ljusstake som passade fint in i Iittala-samlingen. Nice!

Tisdag: Hade alla lektioner som vanligt. Eleverna var ganska slöa och mosiga, det verkar som om orienteringen sög musten ur dem. Fick en hel del gjort, bl a skaffade mig en ny barnmorska, nummer fyra i ordningen... Var toktrött hela dagen, så jag åt en massa smågodis för att pigga upp mig. Funkade inte :(

Hemma fick vi besök av farmor Ninni, och fikade med henne. Sen la jag mig på sängen och sov en stund.

Onsdag: Imorgon har jag en lektion, sedan långrast, sedan klassråd med mina elever, sedan stormöte med mellanstadielärarna.

På kvällen kommer min nya gravidkompis och hälsar på (om hon inte har värkar, bara en vecka kvar) och vi ska äta äppelpaj!

Torsdag: Studiedag, ska sitta från åtta till fyra i Folkets Hus och lyssna på inspirerande föredrag om Kristinehamns historia. Vi får lunch! Mycket rofylld dag.

Fredag: Omtest av blt, hoppas att det har sjunkit! Lektioner som vanligt, fast har planerat in ett läxförhör i tävlingsform åt sjuorna, och film sist på dagen. (Ninas resa, den tråkigaste skit jag någonsin har sett. Erbjöd eleverna att slippa se den, men de ville prompt göra det. Suuuck.)

Dags för Poppe att flytta till sin mamma, vi lämnar honom på dagis på morgonen så hämtar hon på eftermiddagen.

Heeeeelg!

Värsta slappveckan i min värld! Fast när jag skrev ner det så ser det rätt fullt ut ändå... hmm...


Hej då huset...

Nä, det blev inget med huset. När Steve och jag äntligen lade oss på sängen och diskuterade så visade det sig att han inte alls gillade det. :( Och man kan ju inte köpa ett hus som bara den ena gillar.

Fast vi hade ändå inte haft råd, budgivningen är igång och steg snabbt över 1,6 miljoner. Det var litegrann vår smärtgräns. Så nu drömmer jag vidare, medan Steve är lycklig över att slippa flytta. Iofs har han rätt, det skulle vara skitjobbigt att flytta nu. Jag kan inte bära möbler och behöver ta det lugnt. Vi har det ju faktiskt bra här i lägenheten. Lite trångt bara. Och om vi väntar till sommaren så kommer allt i ett annat ekonomiskt läge, just nu är det rätt dålig tajming att dra på sig ett miljonlån. Snart kommer räntorna gå upp, jag kanske blir sjukskriven, man blir inte fet på mammapenning, Steve är inte klar med avhandlingen osv...

Men det är ett fint hus, och jag hoppas att den som köper det kommer trivas!

Spänningen stiger

Vi var på husvisningen idag! Och huset var jättefint, precis som jag trodde. Rymligt och mysigt. Lagom stor trädgård med björnbär i! Och plats för blåbärsträd... Renoveringsmässigt var det bra, förutom att de som bor där har en förkärlek för strukturtapet så var det inget som behöver fixas. Och inget behöver fixas på direkten, det är i bra skick. Så småningom bör man lägga om taket, måla fönstren och fixa badrummen. Men jag kan leva med de skavankerna jättelänge!

Ska snart ha en dejt med min man och diskutera om vi ska lägga bud på huset. Det var 13 familjer som kollade, så det blir säkert budgivning. Vi kände två av dem som var där, känns lite skumt att buda emot dem... Men tänk om vi vinner? Coolt! Då bor vi snart på en lugn, mysig gata med barn som leker på vändplanen, med en kisse som kan gå ut, med tvättstuga (halleluja) och med massa plats!

V 26+0 (27)

Oj vad tiden går! Idag har jag varit gravid i 26 veckor, och lilla bebis kommer med stor sannolikhet klara sig om hon föds nu. Fast det ska hon inte. Allt är bra med henne, jag tror att hon trivs därinne...

Var på första barnmorskebesöket idag, och mätte magen. Den var 25 cm, det var tydligen bra. Mindre bra var att blodtrycket låg på 140/90 :( Det har stigit från 125/70. Inte ens när jag åkte in med magkatarren i Varberg var det så högt. Det beror på all stress på jobbet, och det är svårt att värja sig från den. Men vi får se hur det går, ska på återbesök om en vecka och är beordrad vila tills dess. Alltså vila fast jag jobbar, är inte sjukskriven. Än...

Utflykt

Jag har varit på utflykt till Vidön söder om Karlstad och hälsat på min nya gravidkompis. Eller ja, jag hoppas att vi kommer fortsätta träffas när vi inte är gravida också! Hon har bara dagar kvar, jag har ju skitmånga veckor...

Hon och hennes kille bor i ett jättegulligt hus, med stor trädgård och grönsaker och blommor. Ska definitivt köpa ett blåbärsträd och plantera när vi skaffar hus. Det har hon!  Vi tog en promenad längs gator och landsväg ute på landet, och fikade vid en lummig fotbollsplan (utan spelare). En granne gick förbi och bytte några ord. Solen sken. Det var så lugnt och fridfullt...

Nu är jag jätteavundsjuk! Vill också ha hus, med trädgård och snälla grannar. Hoppas att huset vi ska titta på är sådär mysigt och bra! Och att ingen annan vill ha det...

Det enda som blir lurigt är väl att varken Steve eller jag är nåt vidare trädgårdsintresserade. Han säger dessutom att han är allergisk mot gräs, så det blir nog jag som får klippa och fixa gräsmattan. Jaja, det är smällar man får ta, alternativet är ju att inte ha gräs alls, grus eller asfalt är ju också fint. Eller bark. Trädäck över hela trädgården. Finns många lösningar!

Nu ska jag ta tag i lite skolarbete, har precis rättat klart ett läxförhör åt åttorna. Ska fortsätta med att sätta ihop ett texthäfte till ett tema jag ska köra i svenskan. Tyvärr har min inspiration bara dött, så vi får se vad som händer. Annars ska jag hänga tvätt, ordna en arbetsplats, städa toan, dammsuga, hångla... Finns massor att göra!

Vecka 25+4 (26)

I början av graviditeten var jag halvhysterisk och hade koll på typ allting. Nu när det har gått ett halvår så har jag tröttnat lite. Visst, jag tar fortfarande magkort varje vecka, men det är inte så noga vilken dag det blir. Magen ser ju rätt lika ut...

Nu har det dragit ihop sig till första barnmorskebesöket sedan inskrivningen, i alla fall. På onsdag är det dags att mäta magen för första gången. Och kolla blodtrycket. Det är lite pirrigt! Hoppas att magen är normalstor, och att blodtrycket inte har blivit skyhögt. Jag har faktiskt gått upp hela 1,3 kg i vikt sedan "all time low" för tre veckor sedan. Eller fyra? Minns inte. Men det känns som om det bara säger slurp och försvinner in i kroppen, för jag har blivit ännu lite smalare. Jaja, har ju typ tio kilo kvar innan jag börjar bli för smal, så det är nog inget att oroa sig för. Och det är ju ingen katastrof att stå still i vikt så länge bebisen växer. Tror att det kommer lösa sig, än är det femton veckor till födseln. (Eller tretton om den kommer tidigt, sjutton om den kommer sent.)

Bakmaskinen v 24+1

För kort tröja, v 25+1.


Here I am!

På allmän begäran ( Moas) kommer här ett nytt inlägg!

Veckan har varit den jävligaste på länge jobbmässigt. Jag har varit trött på gränsen till nervsammanbrott men bitit ihop och kämpat på. Inte sjuk, bara dödstrött och stressad.

Men nu är det uppåt igen! Sedan i torsdags har Steve och jag fixat småsaker i lägenheten, sånt där som skulle ha blivit gjort under renoveringen men som vi sket i då. Typ sätta upp gardiner, sortera grejer i bokhyllan mm mm. Nu är det i princip klart, det fattas bara gardiner i vardagsrummet, ny takmålning i v-rummet och tapeter i köket. Nu kan man äntligen börja leva igen! Ska fixa i ordning en kontorshörna i sovrummet så jag inte behöver sprida mina grejer överallt.

Igår köpte jag en ny boombox till matrummet, den gamla pensionerades efter tolv års trogen tjänst. Skönt att kunna spela skivor igen! Testade med U2, funkade fint. Bra ljud!

Bäst av allt småfix är att vi äntligen har fått upp sänglamporna! Hade lite problem med dem, eftersom vi ska flytta sängen när spjälisen ska in. Men Steve bestämde oss för att helt enkelt skruva fast dem i sänggaveln! Blev ett strålande resultat. Mycket upplysande!


Äntligen kan man läsa i sängen!

Ny musikmaskin, och julgardinerna på plats!

Ordning i TV-hyllan.

Nyansade växter.


Smärta

Allvarligt talat - halsbränna. Vad är det bra för? Nu när äntligen illamåendet från helvetet har släppt så kommer halsbrännan istället. Just nu känns det som om jag har ätit en påse Fischerman's friends, det bränner långt nere i strupen. Gud så tröttsamt det här är! Bebisen övar baletthopp så magen går i vågor. Brösten läcker. Jag kan inte sova.

Presenter

Vi var hos syrran i helgen, jag, Steve och Poppe. Fick massa god mat och massor av bebissaker! Känns som om jag har kläder för flera månader framåt! Allt från bodies, mössor, overaller till lakan och spjälskydd. Kommer bli en mycket välklädd liten prinsessa! Det mesta funkar även på en liten prins :)

Poppe är så himla rolig att åka bort med, han sköter sig perfekt! Blir nog en diplomat av honom... Fast han blev dålig på lördagskvällen, och idag har han bajsat typ nio gånger! Har feber också, så han får vara hemma från dagis imorgon. Vi är lite skraja för svininfluensan, han har några av symptomen. Får väl se om vi också blir sjuka.

Lite typiskt bara, för jag ska träffa en ny kompis och fika imorgon. Hon är höggravid så jag måste berätta att vi har  ett sjukt barn hemma. Så hon kan välja om hon vill ses eller inte. Vore ju hemskt att bli smittad av influensa när man nästan ska föda! Men förhoppningsvis är det inte det Poppe har, utan en magbacill bara.

I'm in love with a...

Nu ere dags igen! Ännu ett kanonhus har kommit ut på hemnet.se! Bra storlek, underbar planlösning, fint renoverat. Det ligger på Kronoparkens villaområde, fast lite på fel sida om stora vägen tyvärr. Men det är inget stort problem, för det ligger så långt upp att nästan bara bussen är där och slirar. Ligger på ungefär samma avstånd till uni som vi har nu, så Steve kan fortfarande promenera till jobbet. Dessutom håller man på och bygger en ICA Kvantum någon kilometer bort, helt perfekt!

Det jag gillar med planlösningen är att det är som två sovrumsavdelningar, att det är enplans (mindre risk för fukt + inga trappor), att det finns braskamin och badkar, att det är två rejäla badrum varav ett ligger precis bredvid ett sovrum. Och köket är jättemysigt, kul med lite färg och liv!

Jaa, vi får väl se om vi ger oss in i en budgivning. Ska på visning den 16/9. Det kommer garanterat vara fler som är intresserade, så vi får ha is i magen. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där, det är ett fint villaområde som påminner lite om där jag är uppväxt. Vi vet redan två familjer som köpt hus och flyttat in i området, så förhoppningsvis finns det barnfamiljer att umgås med. Kul för Poppe och lilla Knyttet att få kompisar i närheten.

Jag har så bra känsla när det gäller det här huset! Det pirrar i hela kroppen, ungefär som när vi hittade den här lägenheten. Och den blev ju vår ganska snabbt och har funkat fint. Men kanske är det dags att skaffa större? Eget rum till båda kottarna när det behövs, ordentligt med plats för barnvagnen, och alla tusentals andra saker. Och ingenting behöver fixas sådär i brådrasket, även om badrummen är omoderna så är de åtminstone i ljusa färger. Resten verkar under kontroll, och de flesta väggar är målade så det är bara att häva på ny färg när man tröttnat. Precis som jag vill ha det!


Äntligen fredag

Oj, vilken vecka! Skönt att ha två lediga dagar nu.

Den här veckan var ovanlig såtillvida att inga lektioner gick bort. För min del innebar det att jag körde två åttiminuterspass sist på tisdagen och torsdagen för första gången som "chef". Dessutom hade vi ett evighetslångt föräldramöte i onsdags kväll. Jag kom hem fem över nio på kvällen, och var fullkomligt utmattad på torsdagen.

Nästa vecka är det friluftsdag på onsdag, då går min enda lektion bort och jag missar min sim-rast. Lite trist men sånt är livet. Ska simma ikapp på torsdag, då slutar min pendlingskompis halv sex så jag har lite tid efter skolan innan bilen kör hemåt.

Nu är det faktiskt bara 14 arbetsveckor kvar till jul! Och en lovvecka. Bebis kommer om ca 16 veckor, så det blir lite tajt mot slutet. Nästan så jag hoppas att jag går över nån vecka, hellre det än att få värkar på en lektion... Pinsamt om vattnet går när man har genomgång! Jo, jag funderar faktiskt på sånt!

I helgen ska vi till mamma och träffa familjen. Pappas band har spelning på en kräftskiva, så honom ser vi nog inte så mycket av. Försöker övertyga honom om att han ska spela lite på vårt bröllop, men han är svårövertalad.

Ska övernatta hos syrran, hon har bebisgrejor som vi får överta! Mysigt!!! Idag fick vi en hel kasse miniminiblöjor av Jossan, hennes Clara är ju nästan stor nu (åtta månader). Vi skulle behöva rensa undan lite grejor för att få plats med bebissakerna, men ingen av oss har nån ork kvar. Hoppas vi kan planera in en helg och bara köra järnet då så allt blir färdigt. Kanske nästa månad? Vem vet...




De funkar!

Idag började mina tuttar läcka! Har väntat på att det ska hända och haft lite ångest över att de inte redan gjort det. Men nu är de igång, inte mycket, men nog för att blöta igenom nattlinnet i en liten rund fläck. Ett steg närmare att bli mamma! Vänstertutten kom igång först, sedan högern. Puuuhhh...

Hände en skum grej nu ikväll förresten: Jag hade precis stängt av TV:n och var på väg i säng strax innan elva. Hade suttit och rättat en miljon elevdiagnoser och slökollat på So you think you can dance. Då ringer det på dörren, och utanför står två poliser och frågar om vi har fest! Någon har ringt och tipsat dem om ett jävla liv på vår adress. Fränt va?

Nu är ju frågan den om personen som ringde in menade vår TV, eller om den sa fel gatunummer? Spännande va? Och kul eftersom polisen kom till en helt tyst och lugn gata helt i onödan. Skönt för dem att slippa bråk för en gångs skull.

RSS 2.0