Pengadag!

Upptäckte att det har gått några veckor sedan jag bloggade. Inte för att det inte finns något att skriva om, men i perioder hinner jag knappt starta datorn och absolut inte författa inlägg. Men det kommer en uppdatering och foton snart, promise!

Idag ska Maja och jag äta lunch på stan med några mammakompisar från sjukhuset. Vi har blivit en liten klubb :) Givetvis ska vi till Värmlandsmuseet, mitt nya favoritställe. De har alltid buffélunch med god mat som känns hemlagad och ett stort salladsbord.

Idag kom ersättningen från försäkringskassan så vi ska passa på att fira. Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt att jag får betalt för att ta hand om mitt eget barn, även om det är lite mindre än en vanlig lön. Man klarar sig, och hittills har jag alltid haft pengar över från förra månaden. Den här månaden ska jag få lite lön också, jag gick i tjänst över sportlovet. Så det blir en veckas lön ungefär. Borde komma in imorgon. Spännande att se hur mycket det blir!

Sovstund

Maja har sovit jättelänge nu. Hon ligger i sin säng och trynar och gör ljud då och då. Men hon vaknar inte. Jag funderade på att försöka sova samtidigt, men blev för rastlös. Istället har jag:

  • Diskat och städat köket
  • Städat toan och handfatet
  • Plockat i ordning i hela lägenheten
  • Dammsugit allt utom sovrummet
  • Bäddat rent i dubbelsängen
  • Ätit lunch
  • Tvättat och hängt två maskiner
  • Duschat mig själv
  • Vattnat blommorna
När hon vaknar ska hon få mat och sedan ska vi gå ut i solen.

Kom igen Maja, vakna!!!

Familjelördag

Vi hade en riktigt mysig dag idag:

  • Poppe och Steve var på Leklandet på Nöjesfabriken och busade runt.
  • Maja och jag tog lite sovmorgon och åkte buss ner till stan.
  • Vi mötte upp på Värmlandsmuseet för lunch med Steves mamma och syster.
  • Åt en god lunch, mycket grönsaker, rostbiff, potatisgratäng och lasagne.
  • Gick ett varv på stan allihop, Steves syster köpte presenter till P och M.
  • Steves mamma gav mig en kofta från Esprit!
  • Jag köpte byxor på Esprit! (No more Kappahl!)
  • Vi fikade på Wayne's Coffee, morotskaka och Chai latte mmmmmm...
  • P och S drog sig hemåt, jag och Maja gick till Åhléns, Steves mamma och syster gick till MQ.
  • Tog bussen hem, provade kläder och lekte med barnen.
  • Steve lagade middag, egenpanerad fisk och pommes, (inga färdiga fiskpinnar här inte!)
  • Vi kollade på Gnottarna, luddiga fraggelkopior på DVD. Maja somnade i min famn.
  • Poppe sover efter saga, Maja sover i sin säng, Steve sover bredvid mig.
  • Jag ska poppa popcorn och dricka alkoholfri cider, lite lördagsmys på egen hand...

Klätterställningar på Leklandet


Min presentkofta, OBS! Det är inte jag på bilden. :)


Sätta fart

Snart har jag varit mammaledig i tre hela månader! Och det är verkligen som folk säger, min hjärna är helt mosig. Fast jag tänker inte skylla på amningshormonerna, snarare är det sömnbristen som gör det. Att inte få sova en längre period i sträck utan bli väckt var och varannan timme och då behöva vara aktiv - lyfta bebis, byta blöja, trösta, hitta nappen - gör att man aldrig känner sig riktigt utvilad. Fast det är ju snyggt med ringar under ögonen, och charmigt att glömma sitt barns namn...

Hursomhelst måste jag börja skärpa mig! Jag har tre kurser kvar att avsluta i engelska och jag måste bli klar innan sommaren. Har kontaktat kursansvarige Åke på KaU, och han är fullt med på att jag kommer lämna in uppgifter under våren. Jag kan inte svika Åke, eller mig själv! Och tänk om det blir inventering av våra tjänster och det uppdagas att jag inte är klar... då kan jag få sparken. Då saknar jag nämligen behörighet att undervisa i engelska. Det får inte hända! Känner hur motivationen bara strömmar in i huvudet. Ska bara vila lite först :)


Pigga mamma och Gullemaja


Daddy's home!

Steve har bott hos sin mamma två nätter så hon inte behövde vara ensam i den stora villan. Det har varit lite ensamt och svårt att sova för mig. Men idag kom hans syster hem och ska stanna två veckor hos mamman så nu är vår lilla familj återförenad.  Maja sov som en stock i 2,5 timme(!) så vi kunde prata lite om allt som hänt. Det är så tomt och sorgligt...

Imorgon kommer Steves andra syrra och bror hit för att prata och välja dödsannons. Det är begravning nästa vecka redan. Då kommer yngsta systerns man, de bor i Japan så jag har inte fått träffa honom förut. Det ska bli trevligt att träffas, men kunde ha varit roligare omständigheter. Begravningen blir för närmaste familjen, Walter ville ha det så.


Steve firade flaggan på halv stång i måndags.



Maja badar

Vi har haft turen att få en liten tjej som gillar att bada. Hon viftar med händer och fötter och är nöjd och glad. Skulle vilja bada henne hela tiden, men det skulle nog inte vara så bra för hennes hud. En eller två gånger i veckan får räcka. Efteråt är hon så mysig, håret lockar sig och händerna är inte kladdiga :)

Det är häftigt att se hur hon har växt på dessa veckor, det skiljer drygt nio veckor mellan bilderna.


Badbaby, elva veckor + sex dagar


Första badet hemma, femton dagar gammal

Mammas gull

Det är helt otroligt hur kär man kan vara i sitt barn! Hon är tillochmed söt när hon skriker, särskilt när hon hungervrålar och samtidigt tittar menande på mina bröst. Supergulligt! Just nu ligger Majsan instoppad i en sovpåse och sover sött med nappen i munnen och sin snuttefilt i handen. Jag kollar på Fuskbyggarna på TV4, usch och fy! Tur att vi inte ska bygga/bygga om nåt hus!

Här är lite blandat ögongodis på bebis mm:

Blåögd med lååånga blonda fransar

Sover på pappas arm

Världens stoltaste mamma

Härligt att se sig omkring

Maja Nyfiken

Lillan blir stor

Har inte haft tid att lägga upp bilder från Majas senaste månadsdag, nämligen hennes tvåmånadersdag. Kan ju vara bra att göra det innan nästa vecka då hon fyller hela tre månader och slutar vara spädbarn.


Vi åt pannkakstårta den nionde februari, grattis Maja!

Oj så lessen man kan vara...

Liten present...


Vila i frid

Tyvärr hände det hemska att min svärfar Walter gick bort igår morse. Han hade långt framskriden cancer, men kämpade på in i det sista med glada kommentarer och skämt. Det är redan fruktansvärt tomt utan honom. Vi tillbringade gårdagen hos Steves mamma och försökte stötta henne. Vi tog avsked av svärfars kropp innan begravningsbyrån kom och hämtade den. Han såg lugn ut och var fin... Nu ses vi aldrig mer.

En mörk, mörk dag var det.

Vila i frid käre svärfar, du var älskad...


RSS 2.0