Minigolf

Äntligen har vi kommit iväg och spelat minigolf! Poppe har väntat i flera veckor, men varje gång vi har varit på väg så har det störtregnat. Men idag vaknade vi till fint väder och tog oss till Mariebergsparken för minigolf och picknick.

Det började bra...

Poppe bytte klubba med pappa!
Vi spelade 17 banor utan problem. Solen sken först så vi nästan svimmade. Men snart hopade sig molnen och det blev härligt svalt. Sedan öppnade sig himlen! Först ösregn, sedan hagel. Vi sprang till kiosken och trängde ihop oss med alla andra besökare utan regnställ. Där, lutade mot disken, åt vi matsäcken stående och tittade ut över vattenmassorna:


Sen åkte vi hem. Glada och nöjda över att ha hunnit spela nästan en hel minigolfbana! Fast helt ärligt så längtar jag till Bulgarien nu...

Midsommar

Lite uppdatering från fredagen:
  • Hysteriskt packande och tårtpyntande på förmiddagen.
  • Sen lunch hos svärföräldrarna, mycket gott!
  • Missade midsommardansen, men såg stången.
  • Middag och bastu på Kvarndammen, mycket kubb.
  • Övernattning hos svärföräldrarna.
Här är bildbevis:

Jellyshot utan sprit - tranbär/melon

Kubbspel (Magnus, Ulrika, CG)

Mysigt i relaxen och utanför (Magnus, Steve, jag)

Trinken Bier in den Bastu, und baden in den Bäck (Steve, CG)

Gästbloggare

Tjena på er, det är Samson här - Chrillans katt. Hon har tjatat länge om att jag ska gästblogga, men tyvärr händer det så lite i min värld att det inte varit värt att skriva om.

Men nu är det solsken ute, jag hänger på balkongen för det mesta. Brukar sova bort några timmar i en solstol, najjs! Finns mycket att kolla på, och goa lukter att sniffa in.

Igår hade jag och Chrillan vårt första ordentliga gräl, allvarligt talat så borde bruden tagga ner lite! Helt hysterisk va hon. Och vad hade lille jag gjort då? Bara råkat tugga lite på en fågelunge som landade precis framför mig. Och burit in den under köksbordet. Hey, man vill väl visa att man är karl nog att fixa eget krubb? Men nej, nej, vilda skrik och så blev jag utjagad på balkongen igen. Där fick jag vara ifred med min nya kompis. Kortlivad krake. Men god, mör och fin.

Lite konstigt bara att hon blev så uppjagad över en fågel? Häromdagen när jag lekte sönder en trollslända i köket och knaprade i mig den så var hon helcool. Konstig brud... Här är några nya pics i alla fall på mig och lille Pip:


Idag gratulerar vi Moa!

Grattis Moa! Bra jobbat Moas föräldrar!



Bittert

Nu tänker jag skriva ett bittert inlägg om att vara gravid. Om du är en sån som vill att allt ska vara så j***a bra hela tiden och att man ska vara så Tacksam för att man blivit gravid - sluta läs!













Måste bara klargöra en sak först: Jag tycker att det är allmänt skumt att vara med barn, och om det inte kom ut ett barn efter nio månader så hade det fullkomligt kvittat! Men så är jag inte typen som nappar på frivilliga saker direkt, som rökning, konfirmation, körkort mm. Att skaffa barn är fullkomligt frivilligt, och det tog mig längre tid än att ta körkort!

Någonstans långt inne har jag alltid velat veta hur det känns att vara gravid, det har varit helt overkligt, och jag har föreställt mig mig själv vagga runt med magen och vara allmänt lycklig. För tre månader sedan trodde jag på fullt allvar att man var toklycklig hela tiden, och tacksam över att man kan få barn. Jaa, nu vet jag bättre! Jag har redan tröttnat.

Det är inte kul att ha ett foster i kroppen! Det gör ont, man blir kräkfärdig, får ont i bäckenet, tappar matlusten, blir supertrött och håglös. Så var det hittills i alla fall. Nu har två nya saker hänt: Jag har fått urinvägsinfektion och ska till doktorn strax. Mycket vanligt och farligt vid graviditet. Men värre är att jag SVIMMADE i duschen förut! Har aldrig svimmat förut i hela mitt liv! Men nu får jag veta att det är ett vanligt symptom. WTF, ska det aldrig ta slut? Kunde ha slagit ihjäl mig! Nu kan jag lika gärna lägga mig ner och invänta havandeskapsförgiftning med en gång. Jorå, det har vi i släkten, ärftligt...

Måste dra, ska till doktorn... :(

Räksurprise!

Igår var jag en Underbar Flickvän och lagade god mat till min älskling. En stark räkrätt med ris och vitlöksbröd.


Skalar räkor, dricker cider, myser...

Vad Steve inte visste var att räkorna haft två kompisar med sig i påsen, som nästan skrämde slag på mig när jag skalade. Den lilla är nog en bit mussla, men jag har inte en susning om vad den stora kan vara, men den verkade vara död i alla fall:

Mussla överst, monster nederst.

Klappad

Jag har redan börjat utsättas för att folk tar på min mage utan förvarning. Känns jättekonstigt! Samtidigt blir jag lite fnissig, för de klappar liksom i navelhöjd, där magen är som störst. Det finns inget barn där! Bebisen ligger mycket längre ner, typ en decimeter under naveln.

Folk klappar alltså på mina upptryckta, svullna tarmar, fulla med obearbetad mat... Ha haha hahaha!

Fast jag är ju tacksam för att de inte klappar på "rätt ställe", alltså 1 dm längre ner... Skulle kännas perverst!

Om du som läser är en sådan som gärna vill ta på gravidas magar, kan du inte ta på någon annans än min? Det känns bara konstigt än så länge för mig. Snälla? Och om du ändå vill ta på min mage, var klar över att du klappar tarmarna! Känns det fortfarande lika lockande?


Knyttet! Var är du?

Vecka 14

Tisdag idag och ny vecka för lilla Knyttet!

Babyfakta:

Fostret är nu inne i en intensiv tillväxtperiod och rör sig mycket inne i livmodern. Även om kvinnan inte kan känna rörelserna så känner fostret kvinnan. Om man trycker lätt på magen så flyttar fostret sig. Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck). Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Mammafakta:
Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna.

Egna tankar:
Jag väntar spänt på att få känna Knyttet sparka i magen! Kanske om fem veckor? Tröttheten har inte gett med sig, inte illamåendet heller. Men det är inte så illa längre, och jag har perioder när jag mår fint. Nya symptom är halsbränna, värk i magsäcken, täppt näsa och en förvärrad foglossning. Hoppas att det inte kommer göra mer ont än så här, när det värker som mest är det som att sitta på en kniv. Kan inte springa, och har problem med att resa mig och sätta mig. Men har inga problem på natten förutom när jag vänder mig.


Veckans mage, inte så stor skillnad mot vecka 13?

Yes!

Idag kom min MVC-journal med posten. Alltså den där man följer bebisens tillväxt, och där alla intressanta fakta samlas. Så nu vet jag äntligen - efter 18 års väntan - vad jag har för blodgrupp:


Tada... Sveriges vanligaste blodgrupp!

Jag är helnöjd! Steve är också A+ så vi kommer få en bebis som är antingen A eller O, och aldrig ha problem med transfusioner. Dessutom har jag inga antikroppar mot etry... whatever, vilket också är bra (vet inte varför). Och jag är positiv, vilket innebär att jag inte kommer stöta bort bebisen eller bilda antikroppar mot den om den är positiv. Aaahhh...


Sista natten med gänget

Jag har festat för sista gången på länge! (Utan sprit givetvis.) Var i Kristinehamn och hängde med Johanna och hennes kompisar Sara och Ida.

Kvällen började utanför Statt, där studentbalen hölls. Vi spanade in alla fina klänningar, herregud vad pengar de måste ha kostat? 18-åriga pinnsmala tjejer i klänningar i 5000 kr-klassen... Wow! Efter det åkte vi till J:s mamma och åt jättegod middag, och sedan åkte vi till Ida och tjejpratade några timmar. Jag försökte få hennes pappa att sälja deras fina hus. Han verkade inte så intresserad... :)

Sedan åkte vi ner på stan och hamnade på Mastis, och träffade gamla kompisar. Jag drack en jättegod drink för 18 kronor! Bartendern la ner massa tid och ingredienser på den, fantastiskt! Mer kärlek i en alkofri drink än i de dyra, flotta drinkarna.

Vi kollade på Billy, ett coverband som spelade Gyllene Tider-låtar. Ja, lite pinsamt att man kan texten till alla de gamla låtarna, men ingen av de nya. 24-åringarna bara stirrade... Jag har blivit ett fossil!

Vi var kvar nästan tills det stängde, och sedan väntade vi in Saras roliga bror som varit på studentbalen med sin tjej. Släppte av dem i Ölme på vägen hem. Och sedan äntligen hem och i säng!

Till saken hör att mitt illamående hade släppt sedan två dagar, och jag kände mig som en normal människa. Fast det fick jag äta upp igår, kom knappt ur sängen efter frukost. Spyfärdig så magen gick i vågor, övertrött, magont... Samma sak i morse. Nu är det något bättre, ska ta det väldigt lugnt idag. Det är bara att inse: långa, vakna nätter är inte för mig! Inte just nu i alla fall... Hoppas att det blir lite bättre om nån vecka, annars blir det trist i Bulgarien. Hittills har v 13 varit bäst och värst av alla gravidveckorna. Har både mått kanon och fruktansvärt illa. Hoppas på en lugnare v 14!

Borde plugga

Jag är inte på långa vägar klar med mina engelskuppgifter. Har haft vilopaus en hel vecka och sörjt Moa, (det är inte samma sak att gå till bibblan när inte du är där, Moa!) men har för den saken skull inte varit helt overksam.

Jag har nämligen hittat ett gammalt pussel som jag köpte på Lagerhaus för länge sedan och hade glömt bort. 500 bitar i typ tre färger = omöjlig uppgift? Närå, inte för en van pusslare som jag. Poppe och jag sampusslade, han hade sina bilpussel och jag mitt monsterpussel. Han tyckte synd om mig när det gick dåligt i början, eftersom han pusslade klart typ en miljon gånger fortare. Så satt han bredvid mig och stöttade med glada utrop när jag fick till en bit, och försökte trycka ner andra bitar lite hursomhelst för att det skulle gå fortare. Snällt...

Till slut blev jag färdig, sista 50 bitarna hade jag ett system för att testa. De var ju exakt likadana i färg! Tänkte ge upp några gånger, men härdade ut. Här är resultatet!



En bit kvar... Var ska den vara? Hmm...

Nu sitter det på kylen för all framtid!

Present!

Tack för min fina present, ni som gav mig presentkort på Åhléns. En väska var precis vad jag behövde! Den är lagom stor och kommer bli perfekt som shoppingväska i Bulgarien!



Ursnygg!


Alternativ

Om jag ändrar mig och vill stanna i Karlstad så är det troligt att vi blir kvar på Kronoparken. Eftersom Steve jobbar där, och det är lätt att pendla både in till stan och till Kristinehamn.

Och om det blir så att vi stannar, så vill jag ha ett sånt här hus: Mjölnargården

Kanske inte precis just det, men med sån planlösning och sådana fördelar (fjärrvärme, fiberbredband mm).

Jag är kallad!

Vecka 31 blir en händelserik vecka. Då har det gått halvtid av graviditeten, och vi ska på ultraljud! Hur sjutton ska jag orka vänta så länge?

Det är ju lite nya regler nu, sen nån tokig tant bestämde sig för att abortera sina foster som inte var pojkar. Så de vill ogärna visa könet på barnet. Fast jag vill veta! När jag pratar om Knyttet säger jag konsekvent han, men när jag föreställer mig min bebis så är det alltid en tjej.

Eftersom vi gör ultraljudet så sent så är det ändå försent för abort, så jag hoppas att teknikern är tillmötesgående...



Here we come!


Jellyshots

En anonym läsare bad om recept på Jellyshots. Jaa, jag kan göra ett försök:

  • Köp hem gelatin i bladform, inte pulver. Bladen är mycket lättare att få bra resultat med, pulvret är svårt att lösa upp och det är vidrigt med klumpar!
  • Bestäm hur mycket sprit du vill göra gelé av, samt hur mycket smaksättning/spädning. 50/50 brukar bli ok, annars blir det nästan oätligt. Tro mig, jag vet! (Lime och socker tar dock bort mycket spritsmak.)
  • Mät upp vätskan i en bunke. Tillsätt karamellfärg. Vill du ha olika färger så använder du flera bunkar och gör lite i taget. Om du inte har karamellfärg, använd drinkmixers som grenadine, curacao, melon...
  • Räkna ut hur många gelatinblad det behövs, tre st för 2 dl vätska osv. Smält dem enligt bruksanvisningen.
  • Vispa ner det varma gelatinet i bunken och rör till det blir genomskinligt.
  • Häll upp i snapsglas av plast som du har placerat på en bricka. Fyll upp dem om du bara gör en färg.
  • Låt stelna några timmar i kylen.
  • Vill du göra flerfärgade shots blandar du till nästa sats när shotsen stelnat och fyller på ett lager till, osv.
  • Ät med sked eller knäck sönder glasen och vält ut gelén på en tallrik.

Älskade gelatin...

Apropå

Midsommar, ja...  Jag har liksom glömt bort det här med midsommar. Och nästan alla andra också, verkar det som. Har i alla fall inte blivit bjuden på nåt party, ingen har nämnt nåt om att hyra bastu eller spela kubb. Men det löser sig nog.

Mina midsommartraditioner är att baka en stor jordgubbstårta och göra sladdriga Jellyshots. Det kommer jag göra i år också. Fast utan sprit i shotsen, så i år finns det chans att de blir goda! Dessutom har min luktpanik vid grillen avtagit, igår kunde jag gå genom grillos utan att vilja kräkas! Jippi! Så det kanske blir grillat?

Vi har Poppe den helgen om inte hans mamma vill ta med honom på fest, så partymöjligheterna är lite begränsade. Skulle tippa på att det blir en trevlig hemmakväll i goda vänners lag, med massa mat och några öl. Jag håller mig till alkofri cider!
 
Jellyshots anno 2007 och 2008 (som var tre-skiktade, men det gröna syns inte)

Ur: Robin Hood

"Här kommer skatteåterbäringen!"

Japp, några prasslande hundringar insatta på kontot, gött! Nu klarar jag mig lätt fram tills vi åker till Golden Sands. Hoppas jag. Det är ett par veckor kvar, och vi ska ju passera midsommar först...

Besök

Emma kommer snart och hälsar på! Nu ska jag röja lite och sminka mig så hon känner igen mig. Tänkte bjuda på nybakade bullar. Vi bakade nämligen igår natt, Steve och jag. Han var så fantastiskt bullsugen så han dukade upp alla ingredienser i köket och värmde smör. Sedan satte han sig vid datorn och väntade på att jag skulle upptäcka hur snäll han varit. Det gjorde jag inte. Vid tio ville jag gå och lägga mig, men då blev han så besviken att vi bakade i alla fall. Var klart vid midnatt... Hans bullar blev mycket finare än mina!


Segt

Försöker gå in på mitt skattekonto för att kolla när jag får mina pengar (en futtig summa, men plus i kassan), men det är totalt blockerat. Står som första nyhet på Aftonbladets hemsida så det är väl jag och resten av Sverige som försöker komma in samtidigt.

Seeegt...

"Tillfällig överbelastning
Just nu är det många som vill titta på skattekontot. Försök igen om en stund.

Till Skatteverkets webbplats
Gå till välkomstsidan för e-tjänsten Skattekonto"


Vecka 13!!!

Vi har klarat det! De tolv första skakiga veckorna är över (tio för Knyttet) och missfallsrisken har minskat! Fy fan vad skönt!

Lite nya bebisfakta:

I början av denna vecka är fostret 10 veckor gammalt och många ser denna vecka som en milstolpe. De flesta missfall händer under de första 12 veckorna av graviditeten och från och med nu är det mycket mindre vanligt. Anledningen till detta är att merparten av organen är färdigbildade och det är vanligtvis problem med dessa som är orsaken till tidiga missfall. Fostret börjar allt mer se ut som ett litet barn, även om det bara är några centimeter långt. Ansiktet har ögon, en näsa och en mun och nu börjar hals och stämband utvecklas. Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika!

Mammafakta:
Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar. Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Egna tankar:
Äntligen kan jag börja ta det här på allvar. Jaa, det verkar alltså som att det kommer ett BARN i december. Ett riktigt barn... MITT BARN! Ja, Steves också, förstås. Men mest mitt...
   För övrigt så har jag börjat avvika från utvecklingen. Mår fortfarande pyton mest hela tiden. Har gått ner 4,3 kg och börjar se lite smalare ut. Förutom magen då, fast den är mindre uppsvälld och mer stenhård nu. Och tyvärr misstänker jag att jag har drabbats av foglossning. Inte så smärtsamt än, så jag hoppas att det inte blir värre. Men det gör att jag ska undvika saker som t ex att simma, stå bredbent, gå i trappor mm mm. Ja, det blir ju lätt...
   Foglossning påverkar inte fostret, och tydligen gör det mer ont än det borde. Tur att man inte är smärtkänslig...


Trettonmage och veckans nya Knyttekompis

Vi gratulerar också

SOFIA som fyller år idag!


Idag saknar vi

MOA, som åkt till Stockholm på jobbjakt. Lycka till med jobbandet, och vi ses i sommar! (Du fattas mig! som Mattis i Ronja Rövardotter sa. Det är så tomt här...)

Idag gratulerar vi

PIRATPARTIET efter deras storslagna seger i EU-valet.


Demokrati, frihet och integritet - inte bara fildelning

Vill bara påpeka att jag personligen aldrig har fildelat eller laddat ner material olovandes, även om jag har tagit del av sådant material. Om det inte räknas att låna bilder till bloggen? För det har jag gjort rätt friskt. (Om någon känner sig kränkt av mitt lånande, hör av dig så plockar jag bort bilden.) För mig är Piratpartiet ett framtidsparti, som tar itu med vår vacklande demokrati. Mobiltelefonsavlyssning? DNA-register? Ipred-lag? VAD ÄR NÄSTA STEG?

Boktips: Kallocain av Karin Boye, 1984 av George Orwell. Där har du vår vackra framtid...

Tebax

Så, nu är jag tillbaka efter en liten bloggpaus. Snabb update:

  • Mamma och pappa kom och hälsade på i torsdags. De hade med presenter, och jag bjöd på tårta och pizza senare på kvällen. Vi körde en IKEA/Bergvik-tur, och de verkade glada och nöjda. Jag med!
  • I fredags hade jag min allra sista lektion, i ca en kvart. Har ju inte börjat på uppsatsen än, så vi hade inget att diskutera direkt. Har grym ångest och måste sätta igång nu!
  • På fredagskvällen firade vi Moas födelsedag med att äta hämtmat och kolla på Madame Bovary (franskt 1800-tal) på DVD. Lånade den på bibblan, praktiskt.
  • I lördags tog vi med Poppe till Mariebergsskogen och firade nationaldagen med picknick, minitåg, parkdans och karuseller.
  • I går åkte Steve och Poppe till Kristinehamn för att spela minigolf. Det ösregnade så de fick ställa in. Jag var hemma och sov, läste och tog ett bad. Egentid!
  • Idag har vi varit och simmat på morgonen, efter att ha lämnat Poppe på dagis. Jätteskönt! 600 meter, lagom så här i början.
  • Nu ska jag till uni och lämna tillbaka filmerna och plugga. Egentligen vill jag sova några timmar, men det hinns inte.

Dålig dag

Jag mår fullkomligen skit! Illamåendet är tillbaka med full kraft, jag har ont i magen, ont i brösten, vill kräkas, kan inte äta och är så trött att jag snart somnar stående. Varför, varför, varför?

Dessutom kommer mina föräldrar imorrn, så jag hade tänkt städa lite. Men jag orkar ingenting, det känns som om hela kroppen gått i baklås.Hittills har jag putsat två fönsterrutor och lagt in ren tvätt. Kvar att göra:
  • Städa toan
  • Dammsuga
  • Ställa tillbaka saker på sina rätta platser.
  • Laga middag
Inget värre än så! Jo, ska handla lite också... Tur att Steve kommer hem och hjälper mig snart!

Vecka 12

Oj vad tiden går! Knyttet har varit foster i en hel vecka. Men bäst av allt är att missfallsrisken minskar ordentligt i slutet på den här veckan. Skönt!

Bebisfakta:
Bebisen har börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydda de ännu inte färdiga ögonen. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.

Mammafakta:
Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne. Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.

Det är vanligt att känna en viss uppkördhet. Detta beror på att de ökade halterna av hormonen östrogen och progesteron påverkar musklerna att slappna av. På så sätt passerar maten långsammare genom matsmältningsapparaten så att näringsämnena lättare kan tas upp av blodet som ju nu levererar till två personer!

Egna tankar:
En liten gottegris ligger och pruttar i mig! Mysigt... Mammafakta stämmer in fint, jag är tjock och förstoppad, men mår inte lika illa längre. Förutom idag, har knappt kunnat äta. Läste i en gravidtidning att bebben är stor som ett äpple nu!


Tur att jag har köpt nya kläder...

Shopping spree

Jag har shoppat!

Emma och jag drog till Bergvik i eftermiddags. Fick tag på en smal svart trikåkjol (helt perfekt, har letat efter en sån) på nya VILA-butiken. Köpte gravid-tajts på H&M, ursköna. Tre par sandaler på Skopunkten, varav ett par med höga klackar! Blir fint att ha på sig på sommarfester. Fast inte så skönt att gå i. Bara sitta still och se snygg ut i.

Jag var på jakt efter en födelsedagspresent till syrran, som önskar sig en necessär och sminkväska. Efter idogt letande i alla affärerna hittade vi äntligen nåt vettigt - på Maxi! Men det var i alla fall Björn Borg-grejer, så inköpsstället kanske kvittar!

Vi handlade några fler hemliga saker också...

Mina fina inköp! Necessären och sminkväskan till höger.

Helg-update

Kanske skulle berätta lite om vår härliga helg?

Vi tog sovmorgon i lördags, och sedan for vi till Fastingen. Fast vi var där ganska sent så det mesta var stängt. Fick tag på lite lakritsremmar så jag var nöjd ändå. Sedan hem till svärföräldrarna  som grillade, jag höll på att dö av lukten. Vidare ner till Thairestaurangen där vi åt god mat på uteserveringen, ljummet i luften.

Vi var bjudna på fest på kvällen, så vi tog med Steves brorsa och en massa öl och åkte dit. De grillade. Också. Och jag upptäckte att syrenblommor uppkörda i näsborrarna faktiskt tar bort lukten! Jag som älskar att grilla! Hoppas att det släpper snart.

Efter festen drog vi ner på stan, men kom inte in nånstans. Gick ett varv på nöjesfältet och kramade några gamla elever. Hamnade till slut på Statts uteservering. Och sedan hem till Karlstad.

Söndagen tillbringades i sängen till stor del, åt långfrukost, kollade på TV, läste, sov, mm. På kvällen rättade jag klart boken jag korrläser och skickade in de sista kommentarerna. Skönt att vara klar. Jag är omnämnd i på Tack-sidan! Kan ju ha det som framtida merit...

Inskrivningen

Nu är vi officiellt blivande föräldrar! Har skrivit in oss på barnmorskemottagningen. Det var väldigt enkelt, inga krångliga frågor. Hela besöket tog typ 50 minuter, inklusive provtagning.

Det enda crazy är att de tog åtta rör blod! Hälften ska till Selmastudien, hälften ska de testa HIV och syfilis och sånt på. Vad spännande! Och jag kommer äntligen få reda på min blodgrupp. 18 års väntan är snart över...

Jag kommer antagligen flytta över till Kristinehamn i höst eftersom jag jobbar där. Lite smidigare att springa på BVC på rasten istället för att missa lektioner. Nästa stora sak är ultraljudet någon gång i juli, men sedan är det ingen vidare action förrän i v 25, alltså v 36 ungefär. Jag börjar jobba v 33-34. Helt perfekt!

RSS 2.0