Point of no return

Jag blev inlagd förra tisdagen, det är därför jag inte har bloggat något. Först var jag för kass för att orka, sedan stängde datasalen över helgen. Men nu tänkte jag uppdatera lite!

Jag kommer vara inlagd tills bebisen kommer ut, och har inget hopp om någon permission. Var nämligen hemma två timmar igår och kom tillbaka till avdelningen med skyhögt tryck och huvudvärk som inte gav sig trots tabletter. Det var skönt att vara hemma, men inte värt smärtan. Så nu stannar jag här och försöker uppföra mig :)

Vi hann med att hälsa på i "vårt" hus igår, och det känns fortfarande bra! Visst finns det lite att jobba med, men köket och badrummen är fräscha så det är inga större investeringar som behövs på direkten. Poppe var med och fick välja rum, han ville ha rummet med pojkleksakerna i. Det är det minsta rummet, men samtidigt så är han ju bara där varannan vecka. Majabebis får rummet vägg i vägg med vårt sovrum. Det är något större än Poppes, men ganska långsmalt. På nedervåningen finns ett rejält sovrum till, men det ska bli arbetsrum och gästrum. Det kändes härligt att gå omkring och fantisera om hur man vill ha det möblerat, jag tänker vita köksmöbler med kökssoffa. Vi behåller nog vardagsrumsmöblerna men köper till ett matsalsbord. Det behövs ett par fåtöljer eller en liten soffa till övervåningens hall som ska bli TV-rum (med projektor i taket och duk på väggen). Och möbler till Majas och Poppes rum. Så himla kul ska det bli!!!

På tal om Maja så var jag säker på att hon skulle födas i natt, hade härliga förvärkar med sju minuters mellanrum i 1,5 timme. Men sedan blev det tio minuter emellan, och sedan somnade jag om. Och hittade ingen nyfödd bebis i fotändan av sängen i morse. Men det är väl ett tecken på att något satts igång hoppas jag!

Pratade med en kurator idag om allt möjligt rörande min sjukdom och förlossningen, det var skönt. Jag vill helst inte bli igångsatt onaturligt för det kan innebära massa komplikationer. Men det är vanligt att man blir det med havandeskapsförgiftning, om man mår jättedåligt. Sedan känns det osäkert att föda naturligt också, jag fattar inte hur jag ska orka? Jag orkar knappt sitta uppe och prata en timme med kompisar, hur ska jag fixa ett 24-timmars maratonpass? Så då finns alternativet kejsarsnitt, en bekväm 30-minutersförlossning utan smärta (innan i alla fall). Men hur kul är det? Det här är ju troligen det enda barn jag får, och så får jag inte ens testa på riktiga värkar? Trist. Hon måste ju ut, så mycket fattar jag, frågan är bara hur och när. Jag vill inte planera datumet, det känns så skumt att veta att man ska få bebis en särskild dag. Och jag måste ju inte snittas, det är ju verkligen frivilligt än så länge. Ska rådslå med doktorn typ imorgon.

Nu kommer Steve snart, för lite mystid med mig innan Poppe ska hämtas på dagis. Försöker uppdatera imorgon eller så!

Pogo pedagog

Vi bröt sjuktristessen med ett efterlängtat besök på sjukhuset. Varannan vecka kör de ett bildspel från förlossningen, och så får man ställa frågor om sånt man funderar på. Idag var det nog trettio personer där (eller 45 om man räknar alla ofödda) som lite nervöst fnissade sig igenom föreläsningen. Det var både informativt och roligt, vi fick svar på nästan alla frågor vi hade.

Festligast: Allmän skrattattack i salen när barnmorskorna beskrev hur det kunde gå till i badkaret, och att den blivande pappan gärna fick klä av sig också.

Hemskast: När hon som födde klämde ut en gigantisk monsterbebis och vi fick reda på att den vägde 3,5 kg. Gulp. Hade tippat på typ sex kilo, nyfödda är ju jättestora!

Sus genom salen: Plötsligt dök ett jättebröst upp på duken, med vidhängande bebis. Den manliga halvan fnissade till.

Äckelchock: Kejsarsnittsbebisen som var blåaktig och täckt med fosterfett, och som barnmorskorna tyckte var "jättefin". Yeah, right!

Sedan vaggade vi hemåt. Jag har börjat få förvärkar så fort jag går en bit, inte smärtsamt men jobbigt ändå. Tror att min unge kommer titta ut tidigare än tänkt.

Imorgon ska jag handla pyjamasar innan mvc, sedan är det dags att packa bebisväskan och vara beredd. Har gått 36 fulla veckor på onsdag, bara åtta dagar tills Maja är färdigbakad i magen. De sista veckorna växer hon bara.

(Jag tänker packa en väska med grejor till mig också imorgon, i fall jag blir inlagd igen. Jag tror inte att jag blir det, men man vet aldrig...)

200

Det här är mitt 200:de inlägg! Och bloggen börjar verkligen bli en gravidblogg, det är nästan det enda jag skriver om. Inte så konstigt kanske eftersom det är mindre än en månad kvar till beräknad födsel och allt som hänt på sista tiden har med bebis att göra.

Men jag är ju också på husjakt och ska bli Fru inom snar framtid! Huset får vi flytta in i i augusti nästa år, det känns jättebra! Har tyvärr ingen planritning eftersom det säljs privat, men det är ett tvåplanshus med fyra sovrum. I rött tegel och lite engelsk stil, med världens minsta trädgård. Steve är helt upprymd över det, medan jag har haft lite mycket med mig själv på sistone. Men det kommer kännas kanon så fort bebis är född och vi behöver mer utrymme. Skönt att båda barnen kan få eget rum och att vi får ett arbetsrum igen. Äntligen ska jag ha en kökssoffa!

Ett år efter husköpet ska vi gifta oss! Det känns som väldigt långt fram i tiden, men samtidigt skönt att hinna spara ihop lite pengar så vi får vårt somriga drömbröllop. Vi kommer att förlova oss den tionde oktober nästa år, wonder why??? :) Men nåt exakt bröllopsdatum är inte satt än, vi vet bara att det kommer ske på våren/sommaren nån gång. Typ efter en tripp till Tyskland...

Det är en jädra massa grejer på gång i våra liv alltså, inom 1,5 år. Undrar om jag håller bloggen vid liv så länge? Det vore ju fränt att gå tillbaka och läsa gamla tankar och planer. Jag ska göra mitt bästa.

Domedagen

Är lite pirrig för imorgon, då ska jag på koll på mvc hos en ny barnmorska. Hoppas att trycket är under kontroll, och att det är noll protein och att hjärtljuden är bra osv... Annars blir det specen och sedan raka vägen in på avdelning 14 igen. Home sweet home :S

Nytt UL

I onsdags var vi på tillväxt-ultraljud för att se om bebis får tillräckligt med mat i magen eller om mitt blodtryck gör henne undernärd. Allt var bra, hon vägde 2500 g och låg mitt på kurvan. Och det är verkligen en liten tjej, könet syntes tydligt! Vet inte om jag har skrivit det här, men hon ska heta Maja. Eller Ellinor. Beror på hur hon ser ut, men vi är så inkörda på Maja att det nog kommer vara svårt att ändra sig. Hon är ju våran Maja-bebis nu... Eller Ellinor.

Om allt går enligt planen nu, och jag inte blir sjukare, så kommer Maja väga ca 3500 g när hon föds. Skönt att jag inte väntar en monsterbebis! Fast hon kanske har ett jättehuvud så jag spricker ända bak i tarmen och får gå med stomi-påse på magen i ett halvår! Fast troligen inte :). Det ska bli så kul att se hur hon ser ut, vi tog lite kort fast det var ganska obegripligt ändå. Hon verkar ha världens uppnäsa i alla fall, just like daddy! Kolla själv:


Den uppstickande tippen är näsan...tror vi...


En liten hand som vinkar till oss...

Hon är så stor nu att man inte kan se hela bebis på en gång. På översta kortet är hela huvudet med, men hon har handen över munnen och ser ut somen grävling. På nedre kortet ligger handen på magen istället, lilla sötnosen...


Problemet är löst

Trots sjukdom och alla intressanta biverkningar av medicinen (grymt yr i bollen, illamående, darrande händer mm) tog vi oss ut på en stan en sväng idag. Jag skulle till optikern och sedan åkte vi till barnvagnsaffären. Och äntligen blev det bra! Nu har vi köpt en Queenette city cruiser -09, med svängbara hjul som inte wobblar. Den kändes bättre på alla sätt, stabilare, lättare att fälla ihop, enklare att få in i bilen. Dessutom fick vi 500 kr rabatt och ett extra myggnät medskickat. Vi är mycket nöjda!

Träffade på Malin och hennes sambo i affären och de påpekade att man behöver hjulskydd om man vill ha med vagnen in på t ex BVC när det är blött ute. Så det får vi skaffa. Och ett regnskydd i nylon, tydligen är det medskickade i plast ganska klumpigt och prassligt. De har samma vagn som vi, fast köpte sin för ett ännu bättre pris. Men skitsamma. Jag är bara lycklig över att det har gått bra. Nu ska jag bädda i ordning den och göra den jättemysig för lilla bebis! Och jag är så glad för att vagnen funkar! Det är sååå skönt att köra med svängbara framhjul jämfört med fasta! Livskvalitet för en mum-to-be...


På väg in i bilen

Fällen passar i mjukliften!


Home sweet home

Jag har legat på sjukhus en vecka. Det var havandeskapsförgiftning trots toxproverna. Jag är inget allvarligt fall, men det tog sex dagar att ställa in medicinen och få ner blodtrycket. Nu äter jag maxdos och är beordrad vila hemma. Får se hur det går... Ska på koll på tisdag på Kronoparken mvc, och till spec. mvc på fredag om allt är bra på tisdag. Eller så blir det raka vägen tillbaka till avdelningen på obestämd tid. Jag kommer inte att bli frisk innan bebis tittar ut, det handlar bara om att hålla sjukdomen under kontroll. Är helt sjukskriven till 21/12...

Det känns konstigt att vara sjuk hemma, skönt att ha katten nära och alla saker omkring sig men samtidigt ensamt och trist. På sjukhuset var det iofs ingen vidare action, men dagen var full av mätningar och mat. Och det fanns några trevliga personer att prata med så tiden gick ganska fort. Hann läsa fyra-fem böcker och pratade en del i telefon med kompisar och familj. Skönt med så mycket stöd!

Steve och Poppe kom och hälsade på nästan varje dag med grejor, jag ville ha mina egna kläder istället för sjukhusets. Vi kom in i en bra rytm, jag hade bara ångest en dryg dag. Då ville jag smita därifrån och åka hem, och började gråta så fort jag såg Steve. Men som tur var gick det över. Återträffade en gammal kompis från Kristinehamn som hamnade i samma rum som mig. Hon har samma sjukdom, men har legat inne över fem veckor! Det kändes lite tufft, tänk om jag skulle få det likadant? Då ville jag bara hem! Sista veckorna innan bebis ville jag bara baka, städa, pyssla, tvätta och fixa med barnvagn och säng. Dessutom var jag tvungen att sjukskriva mig på heltid på jobbet och lämna över till vikarien, inte helt lätt från sjukhuset. Jag kommer åka dit och skriva in betygen så småningom, om jag inte blir inlagd igen. På tisdag vet jag mer. 


nej

Nej, naturligtvis hade blodtrycket inte sjunkit något nämnvärt. Ska på återbesök imorgon och göra lite andra tester då. Sedan blir det läkarbesök hos min husläkare eller spec.mvc igen. Och eventuellt inläggning om trycket inte ger sig. Sjukskrivning i alla fall, men jag vet inte hur mycket eller hur länge.

Barnmorskan var orolig för att jag fått huvudvärk och dessutom har äggvitan stigit. Inga bra tecken... Om inte huvudvärken ger sig med värktabletter så ska jag åka in akut till förlossningen :(. Just nu går det ganska bra, har bara tryck över huvudet och ner i nacken, inga uttalade smärtor. Ska bara ta det lugnt i sängen resten av kvällen och hoppas på morgondagen.

Var ändå tvungen att göra något mysigt med Steve förut, så vi åt middag på Teachers restaurang vid uni. Lite hångel, hålla handen och tända ljus tar udden av ångesten...

Fortsättning följer

Jag blir inte klok på det här! Igår mådde jag fint men tillbringade ändå halva dagen på sjukhus. Sov ganska dåligt i natt, inte så konstigt kanske. Vaknade flera gånger av värk i händerna och magen. I morse fick jag reda på att mina toxprover var normala, jippi!

Idag har jag varit hemma och vilat, ska ta om blodtrycket imorgon. Och jag mår fullkomligt skit! Har sovit i flera timmar, har haft grym huvudvärk och ryggvärk, är svullnare än nånsin. Efter lunchen fick jag tväront i magen dessutom. Allt är symptom på havandeskapsförgiftning, som jag alltså inte har. Tur att jag ska till barnmorskan imorgon, hon kanske kan förklara. Undrar om trycket har sjunkit, det vore ju fantastiskt!

Ångest heavy

Var hos barnmorskan idag på kontroll. Mitt blodtryck nådde nya höjder, trots tre omtagningar med lång vila emellan. Så barnmorskan ringde sjukhuset och skickade mig till specialistmödravården omedelbart. Hann bara plocka upp Steve på vägen, och sjukskriva mig på jobbet. Och ställa in två utvecklingssamtal.

På sjukhuset gjorde de en kurva över bebis hjärtljud och sparkar, allt såg normalt ut. Sen testade hon om mitt tryck, och det nådde all time high = 162/98! Sedan fick jag vänta någon timme (Steve fick åka, skulle på möte) innan jag fick träffa en doktor. Hon var allt annat än förtroendeingivande, bland annat frågade hon om jag ville bli inlagd (!) på direkten. How would I know? Sen sa hon att om proverna var negativa så behövde jag inte oroa mig för trycket, det var helt normalt. Eeh, va? Vad gjorde jag där då?

Efter konstiga doktorn fick jag ta blodprov och åka hem. Provsvaren kommer imorgon. Enligt doktorn blir jag inlagd om de är positiva. Men jag vet inte om jag litar på vad hon säger.

Nu ska jag sova och vänta på att få min dom imorgon. Ångest ångest är min arvedel...

Husdröm eller drömhus?

Vi har varit och tittat på huset, och bollen är satt i rullning. Det fanns många fördelar med det och några få nackdelar så det är inte omöjligt att vi slår till. To be continued med andra ord...

Ångest light

Vilket tempo det blir ibland! Det här har jag hunnit idag:

Upp kl 06.06, bil till jobbet (jag körde) kl 07.05 med tre jobbarkompisar.

07.40-09.30 Förberedde en lektion, svarade i tfn, kollade mailen och hade morgonmöte med alla lärarna och dagens första lektion, 60 minuter lång.

09.30-10.00  "Rast" :) = efterbearbetning + förberedde dagens nästa lektioner, datorkrångel, it-support.

10.00-11.40  Två lektioner med tio minuters mellanrum, 50 + 40 minuter långa.

11.50-12.10  Matrast, + rastvakt. Pyttipanna och rödbetor.

12.10-12.40  Förberedde nytt område i svenska, hämtade böcker, skrev lektionsplan.

12.40-13.40  Uppstart språkhistoria, sv 60 min.

13.40-14.00  Drog över tiden fem minuter, förberedde nästa lektion.

14.00-15.10  Uppstart skrivprojekt i svenska, klippa, klistra, måla, paljetta, skriva text mm. 70 min.

15.10-15.50  Städa klassrum, kopiera omdömen till två elever, ringa it-supporten igen, efterbearbeta lektionerna, samla ihop papper, kolla mailen.

15.50-16.50  Körde hem, åt en macka, packade om väskan, pratade med darling i telefon.

16.50-17.30  Körde till stan, beställde glasögon, åkte till en kompis.

17.30-20.30  Fikade

20.30-23.00  Körde hem, åt mackor och choklad, vek tvätt, kollade posten + mailen, kollade på TV.

Nu: sovtajm, men jag känner mig lite uppstressad. Undrar varför? :)

Imorgon drar det igång med utvecklingssamtal, då ska jag göra alla mina vanliga arbetsuppgifter plus ha två 45minuters samtal med elever och föräldrar. Jag har lite ångest över det, hoppas att det kommer gå hyfsat smärtfritt.

Morgonmys

Nästan varje barnfri helgmorgon gör vi frukost på sängen åt varann och bara äter, myser och kollar på TV i evigheter. Ett bra sätt att ladda batterierna för arbetsveckan. Vi är riktiga mysknarkare som fortfarande hånglar upp varann på fest, går hand i hand på stan, fnissar åt interna skämt och bara har det bra. Tre år i himlen, och snart föds vårt kärleksbarn... <3


Älsklingens senaste överraskningsblomma till mig.



Morgonens frukost, komplett med Prins.

Skillnad

Äntligen syns det att jag är höggravid! Kolla här:


Tror att den här bilden är från v 30+.


V 31+?.


Här är maggen i v 33+3, en viss skillnad!


Ser fortfarande tårna!

Det är runt sex veckor kvar till förlossningen, fast bebis är färdigbakad om bara en månad. På den tiden ska hon fetta på sig drygt ett kilo till så min mage kommer växa ännu mer. Undrar hur stor hon blir? Hoppas på över tre kilo, men under fyra! Jag kanske borde sluta äta så mycket onyttigt nu... Så hon inte bli en monsterbebis på fem kilo. Sen har jag börjat fundera på om det verkligen är en tjej, tänk om UL visade fel? Nu har vi ju ställt in oss på en tjej så det skulle kännas konstigt om det blev en kille. Särskilt när han frågar vad vi kallade honom i magen...

Nya glasögon från Specsavers

Har bestämt mig för de här:

Misstänker att prislappen INTE kommer sitta kvar när jag får dem.


De är rosa på insidan och mörklila på utsidan. Lite wild and crazy. Med tanke på att jag bara använder glasögon hemma på kvällen så är egentligen inte utseendet å viktigt. Men om de verkligen blir snygga även med glas så slipper jag ju skämmas om jag måste ha dem offentligt. Smart!

Hela optikerbesöket var trevligt, bra och kunnig optiker som genast gav mig dåligt samvete (det är så man vet att det är en BRA optiker, alltid denna känsla av att man misskött sig...) för mina torra ögon. Han dömde raskt ut min linsvätska och fick mig att testa en ny sorts lins. Kände mig mycket ompysslad! Ska på återbesök om två veckor för att se om ögonen är mindre torra, med strikta order om att inte sminka mig för nära ögat.

Ska erkänna att jag trodde att Specsavers var som en glasögonbod, men det verkar väldigt proffsigt. Och med bra priser. Deras erbjudande är ju "två för en", men det kan jag inte utnyttja. Jag ser så himla dåligt att jag måste ha specialslipade glas vilket kostar 2500 kr extra. Och det ingår inte i två-för-en-priset. Istället får jag 20% rabatt på slutsumman, vilket jag är helnöjd med! Hade budgeterat ca 5000 kr till nya glajor, men det kommer kosta under 3000 kr. Som hittat!


Looking ok!

Pysselbilder

Här är bebisens lilla näste:

Ska ligga mellan oss i sängen och skydda bebis. Notera också den fina fällen för 289:- på IKEA!


På stan

Mina föräldrar har alltid åkt "på stan" på lördag förmiddag. Lite torghandel, en fika, handlat lördagsmat mm. Vi barn följde glatt med tills vi blev för stora.

Själv har jag inte anammat den trenden som vuxen, här åks det på stan vid speciella tillfällen istället. Jag är väl kanske inte lika shoppingsugen som mina päron. Dessutom är lördagshandeln i Lidköping en mycket social sak, "alla" är där. Jag har ju flyttat runt en del, och tagit del av andra städers kulturer. I Uppsala lördagsfikade vi på nation, eller jobbade på lördagsfikat (Maria). I Kristinehamn var jag sambo med en bakfullis så där blev det inte många lördagsturer innan kvällen. Men i Karlstad, med Steve finns det förutsättningar. Fast än så länge har vi prioriterat annat än lördagsshopping. De helger vi har Poppe brukar vi hitta på något barnvänligt, badhuset, tivoli eller så. När vi är barnlediga brukar vi lördagsmysa med frukost på sängen och bara ta det lugnt med varann. Ibland söndagsshoppar vi!

Idag kom vi faktiskt iväg till stan innan tolv, jag hade bokat tid för synundersökning för nya glasögon. Äntligen! Efter den tog vi en sväng på Bergvik och åt lunch, och sedan IKEA för att köpa bebissaker. Nu har vi tre nya fleecefiltar samt kuddar att stoppa babynästet med. Och snygga glasburkar till tvättmedel. Skötbädden var slut. Men vi hittade ett fårskinn på rea, helt perfekt till mjukliften. Så det var en lyckad tur.

När vi kom hem la vi oss på sängen med varsin del av Aftonbladet och en godispåse i mitten. Mysigt! Nu är jag solo, Steve har åkt till en kompis i Kristinehamn och jag ska hänga lite här hemma. Och sy babynästet. Wish me luck!

Polisärende

Vi är nyss hemkomna efter en helkväll i Karlstad centrum med god mat och bio (indiskt supergott och Bröllopsfotografen - riktigt rolig). Då hände det en häftig grej! Jag blev för första gången stannad av polisen för nykterhetskontroll, precis nedanför vår gata. Fick visa körkort och blåsa, var naturligtvis nykter. Inte för att jag någonsin kommer köra bil påverkad, men det är ju särskilt viktigt nu med bebis och allt. Inte körde jag för fort heller. Det var verkligen den mest exemplariska gång att bli stoppad! Dessutom - bäst av allt - nu minskar ju sannolikheten att jag ska bli stoppad igen på jättelänge! Tror jag i alla fall...


Pysseldags

Nu har jag vilat klart för idag. Vaknade i morse med ryggvärk, som om nån stuckit en kniv i skulderbladet. Somnade efter en stund i massagestolen. Vaknade med ryggvärk. Nu skiter jag i det, måste aktivera mig. Så dags för lunch, och sedan en promenad ner till centrum (Kronoparkens, det tar två minuter) och vidare förbi huset vi ska titta på.

I eftermiddag tänkte jag pyssla lite, ska börja med att sy ett babynäste till bebis. Kom på att man kan använda ett lakan, de är ju ofta härligt mjukslitna. Så ska inventera linneskåpet. Behöver tvätta först, det får ju inte finnas parfymrester på lakanet som lilla bebis ska använda.

Funderar på att sy en åkpåse av ett täcke också, att ha i mjukliften. Måste fixa kardborreband till den...

Snart dags att tillverka julgardinerna, tyget kom i helgen. Det kommer bli jättefint och mysigt, var faktiskt bättre än jag trott. Har en idé till en design, men behöver lite mer tid att tänka till.

Har börjat längta så efter bebis, tänker på hur det kommer bli när hon är "ute". Blir helt mysig när jag tänker på hur gosig hon kommer vara, och hur liten och skör. Hon sparkar inte nådigt hårt längre, det känns att hon har växt. Jag ska fråga imorgon hos barnmorskan hur hon ligger i magen, om hon har vänt sig med huvudet neråt och så. Det sparkar mest i sidorna så jag tror att hon ligger tvärsöver mig på nåt sätt. Som sagt, skulle vilja se henne på ett ultraljud igen, men kan vänta. Det är bara 5-9 veckor kvar nu!

Problem solved

Nu vet jag vad som är fel! Jag har magkatarr igen! Och det verkar ju skumt att bli glad för det, men nu vet jag i alla fall vad som är fel, och att det inte är bara gravidkrämpor. Ska genast ta en tablett och hoppas på att få sova i natt. Blir dock inget jobb imorrn heller, hoppas på fredag.

Uppdatering

Ringde precis till barnvagnsaffären och fick ett glädjande besked: Ägaren hade pratat med fabriken som vill ha tillbaka vår vagn för att undersöka den. Vi får en annan vagn, men samma märke och modell. Bara att hoppas på att den uppför sig normalt nu då. Puuh, vi är nöjda med uppgörelsen, jag vill verkligen ha den där vagnen! Har redan funderat på att fixa en fäll att ha i mjukliften och kanske sy en egen åkpåse. Mm, man blir pysselmoster av att vara gravid.

Imorgon ska jag till jobbet, har inte ro att vara hemma längre, även om jag kanske borde för kroppens skull. Vet inte riktigt vad som är fel på mig, men har mått konstigt sedan i lördags. Kan ju bero på alla Stockholmsbaciller? Är trött och snuvig och det verkar ha utlöst en massa gravidkrämpor. Kan inte knyta händerna längre för fingrarna är så svullna. Kan inte sova på nätterna pga halsbränna, ryggont, ont i lungorna osv. Magen har brutit ihop totalt, toan är min nya bästis. Dessutom har hela kroppen svullnat, inte bara näsan utan kinder, armar, ben, you name it!

I natt somnade jag äntligen sittande i sängen medan jag spelade mobilspel. Då var klockan halv två. Vaknade av att Poppe gastade "jag kan inte sova själv" och "pappa", "Kicki" osv. Då var klockan halv fyra. Somnade om vid fyratiden och sov till sex. Ja, det var den natten. Hoppas att det blir bättre i natt.

I väntans tider

Barnvagnsproblemet är inte löst än. Igår kunde vi hämta den, men det gjorde vi inte. Enligt importören måste det ligga ett barn i vagnen för att den inte ska wobbla som besatt. Det innebär att man inte kan köra vagnen utan barn. Låter väl inte som något större problem kanske, men det händer faktiskt att man behöver mötas upp någonstans och en av oss måste ta med vagnen på bussen medan bebis åker bil t ex. Det fungerar inte i dagsläget, vagnen går knappt att köra framåt när den wobblar.

Idag ska vi försöka lösa problemet, så jag väntar på att de ska ringa från affären. Killen skulle bygga ihop en ny vagn som vi kan provköra. Eller så får vi tillgodokvitto och kan välja en annan vagn. Vet inte om vi har rätt att få pengarna tillbaka, men tror inte att det är några problem, det var ju så uppenbart fel på vår vagn jämfört med demo-exemplaret. Sedan slog det mig att de skyltar om en annan vagn, en -09, som eventuellt finns kvar. Den är lite större i modellen, men ska tydligen funka bättre. Ska be att få testa den också.

Usch, jag gillar inte sånthär! Jag är så mesigt snäll att jag går med på vad som helst för att undvika bråk. Tur att Steve är tuffare...

V 33+0 (34)

Nu har jag tröttnat på allvar. Okej att det var jobbigt att må illa massa veckor, men jag skulle hellre byta tillbaka till det än ha det som nu. Nu gör det ju ont! Det hugger i sidorna när bebis sparkar. Det värker i lungorna, i natt drömde jag att jag svalt ett handtag till en barnvagn som spände ut hela bröstkorgen. Halsbränna, sura uppstötningar, ont i ryggen, svullna händer och fötter. Allt är jobbigt!

Dessutom är jag hemma från jobbet ett par dagar med en seg förkylning. Ska dit imorgon, hoppas att jag är bättre då. Har massor av omdömen att skriva så har helt enkelt inte tid att vara hemma längre.

Ska prata med min chef också, har nästan bestämt mig för att sluta jobba en vecka innan avslutningen. Ska det vara så här jobbigt mot slutet så kommer det bli en pärs bara att vara kvar de sista veckorna. Kanske kan bli sjukskriven så jag slipper ta av mammadagarna en enda vecka. Eller så tar jag mig råd...

På fredag är det magmätning igen, och förhoppningsvis ett bra blodtryck. Jag hoppas på 32 cm, då ligger jag mitt på kurvan. Magen är ju inte så stor för att vara höggravid, det är skönt. Önskar att det är över snart så jag får träffa vår lilla tjej och gosa med henne utanför kroppen. Har lite ångest över förlossningen, inte över smärtan men att något ska gå fel. Tänk om hon inte klarar sig? Min lilla...

RSS 2.0