Kändisspan

Idag åker jag till Stockholm för att hälsa på Moa! Ska shoppa och mysa och naturligtvis spana efter kändisar.

Hittills har jag sett Carl Bildt (samma övergångsställe), Carola (stod i kö vid en telefonkiosk), Sanna Bråding (gick förbi skoaffären vid plattan) som jag kommer ihåg. Skulle bli allra lyckligast över att se prinsessan Victoria såklart! Undrar om Moa kan fixa det? De bor ju i samma stad och borde känna varann...

Dags att duscha och packa! Ses på söndag!


You go girl!

Damn it!

Asså dessa hormoner!

Från superglad och mysig ena dagen till deppig nästa! Just nu känner jag mig så eeensaaam... Började fundera på hur det kommer bli under mammaledigheten, vem ska jag leka med då? Det är verkligen inte bra för mig att ha lov, jag mår bättre av att jobba och hålla igång.

Fast visst har saker och ting förändrats i bekantskapskretsen, Moa som jag kunde träffa precis närsomhelst bor ju i Stockholm nu och har lämnat ett stort hål efter sig. Emma jobbar heltid, jag också. När vi kommer hem på kvällarna är vi döda sillar, man orkar typ fixa lite mat och sedan parkera i soffan. Plus att jag är med barn, så jag blir nog extra trött. Dessutom är i stort sett varenda helg uppbokad fram till jul, och jag behöver vila... Så egentligen är jag inte ensam, jag har fler kompisar än jag hinner umgås med.

En annan sak som man faktiskt kan få bli lite deppig över är vår nya barnvagn. Hämtade den igår på väg till Fia. Inga problem alls, tills jag skulle provköra den. Då är framhjulen jättekonstiga och hela vagnen skakar som sjutton. Tur att det inte låg någon bebis i den... Så det var bara att packa in den i bilen igen och åka tillbaka till affären. Där wobblade den också när de provkörde, skönt det så att de inte trodde att jag hittade på. De skulle ringa när den var lagad/de hade fått en ny. Tur att det är sju veckor kvar till bebis...

i förrgår pajade micron också, min fina LG som jag fått av föräldrarna i julklapp för tre år sedan. Dags att köpa en ny. En mindre modell tror jag, behöver bara kunna värma mat typ. Och micropopcorn.

Hoppas att idag blir en mer turig dag! Ska laga lunch till Steve, städa lite, storhandla på Willys, och sedan åka till Pernilla i Karlskoga. Kul att träffas och att få se lägenheten!

Imorgon åker jag till Moa i Stockholm! Lilla jag i storstaden, vad ska jag ha på mig??? Ska bli kul att träffas, det var ett tag sedan sist. Fast blir nog inget vilt partyliv, på eftermiddagen börjar jag få sammandragningar om jag rör mig för fort. Lite svårt att gå på krogen då...

V 32+0 (33)

Min lilla gumma blir allt äldre i magen. Skulle vilja se hur hon har det därinne, lite svårt att veta utifrån. Dessutom sparkar hon mer och mer sällan, istället pressar hon sig mot olika ställen i magen, typ utanför höger revben och långt ner i vänster ljumske. Inte så behagligt, och ibland är det svårt att få luft.

Hon har börjat hicka också, det har jag väntat på! Har bara hänt ett par gånger än, men känns fränt. Som om nån smäller bubblor i magen typ. I någon minut, typ en i sekunden, rytmiskt. Fast det går tyvärr inte att känna utanpå.

Ska erkänna att jag trodde att magen skulle vara större och mera ohanterlig vid det här laget, med tanke på att syrrans första dotter föddes runt den här veckan. Det är ju ett fullgånget barn som ligger därinne, nu ska hon bara växa en bit till och fetta på sig ordentligt. Är lite rädd för att det ska bli en fyrakilosklump, det lär ju märkas på magen i så fall. Sista veckorna kanske jag får ha stöd för att inte tippa framåt!

Idag har hon varit aktiv, småsparkas i höger sida och den älskade vänsterljumsken. Fattar inte hur hon kommer ner där, men livmodern är väl töjbar. Det märks annars att magen har höjt sig, den är inte lika päronformad som i början utan mer fotbollig. Kulmen kommer i v 36, sedan sjunker den igen och bebisen börjar vända sig neråt. Hoppas att jag kan gå tiden ut utan problem!

Mysfika

Gick upp ganska tidigt idag och bakade muffins! Ska ta med ett gäng som fika till en kompis om en timme. Hon fick barn för tre veckor sedan och idag ska jag få träffa lille Astor för första gången. Han ska inte få muffins men en annan grej... Äh, kan lika gärna visa, risken är inte direkt stor att Fia är inne och kollar min blogg innan jag hinner dit! Om du är här Fia, så sluta titta.... NU!


Det är en sovpåse från Blingo.se

Jag ser verkligen fram emot att träffa dem, det var säkert en månad sen sist! Och lille bebisen har jag bara sett i mammas mage, tänk att han är född nu! Har sett kort där han är jättesöt, men det är ju alla bebisar i mina ögon. Undrar hur lilla Knyttet kommer se ut? Drömde om henne i natt, mammas älskling...

Resumé

Har varit ledig tre av nio dagar, men inte fått gjort särskilt mycket ändå. Fast det gör inget, med tanke på att blodtrycket är för högt igen så behöver jag ta det lugnt.

Det jag har gjort:
  • Skaffat barnvagn
  • Varit på 30-årsfest och krogen, samt städat i lokalen dagen efter
  • Skrivit jättemånga blogginlägg
  • Tvättat två maskiner.
  • Gosat med Samson och Steve
  • Betalat räkningar
  • Ätit godis och chokladpudding (som jag normalt hatar men är dösugen på just nu)
  • Handlat kläder med Steve
  • Pratat i telefon med mamma och kompisar
  • Gjort frukost på sängen igår, idag gjorde Steve den
  • Trasslat ut håret efter Halloweenpartyt på jobbet (ca en timme med balsam och borste i badkaret)
Det jag ska göra idag:
  • Tvätta två maskiner till
  • Laga lunch till min man
  • Baka muffins med äpple/kanel-fyllning
  • Prova att öppna läxböckerna och se om de bits
  • Hämta barnvagnen om de ringer från affären.
  • Bädda rent i dubbelsängen
Och säkert fler saker som jag inte kan komma på nu...

Schyrre!

Sen jag var liten kicka har jag ofta haft tur med saker. Hittar grejor på rea, hittar pengar på gatan, osv. Men nu var det ett tag sedan nåt sånt hände, så döm om min förvåning när jag upptäckte att jag bara skulle betala en tredjedels mobilräkning den här månaden. När jag ringde dem för att kolla om något blivit fel (jo, men det är ju bättre att veta än att få en kalldusch nästa månad!) så sa kundtjänsttjejen att jag fått abbonnemangsrabatt tre månader eftersom jag förlängt mitt abbonnemang. Vilket kommer spara mig nästan 600 kr!

Nu är det mycket möjligt att de berättade detta för mig när jag skaffade nya mobilen, men jag har inget minne av det. Så jag väljer att se det som en stroke of luck istället. Jag köpte ju uppenbarligen mobilen ändå...

Så TACK TRE! You made my day!


Min kundtjänstkompis

Klappat och klart!

Då var barnvagnsjakten över. Vi åkte och tittade ordentligt på Queenetten och föll för den båda två, så nu är den vår! Eller ja, vi får den imorgon eller så, den ligger i paket än så länge. Men visningsexemplaret var mycket trevligt och gick fint att köra och packa in i bilen. Bra fjädring, stora lufthjul, svängbara hjul i fram, vikbart handtag, stor varukorg, bara 53 cm brett mellan hjulen, lång mjuklift mm mm. Jag provkörde inne i affären också, där det var supersmalt att ta sig fram. Inga problem, vagnen vänder på en femöring. Bara för sakens skull testade vi en vagn med fasta hjul också, och det var hemskt! Fick verkligen ta i för att manövrera den. Vår vagn kan man köra med en hand utan problem. Vi är Mycket Nöjda!

Veckoplan

Jag är ledig en hel vecka!!!

Ska både göra roliga saker och jobbiga. Undrar hur mycket som egentligen kommer bli gjort?

Jobbigt:
  • Skriva klart och lämna in litteraturuppsatsen till engelska B-kursen (skulle varit inne i augusti.)
  • Sammanfatta elevarbeten, och rätta en del till vanliga jobbet.
  • Om jag hinner: Börja på litthist-keywords, är halvfärdig.
Roligt:
  • Kolla på barnvagnar.
  • Köpa nya glasögon, de gamla har pajat efter elva års trogen tjänst.
  • Hälsa på kompisar, Fia och bebis Astor, Pernilla i Karlskoga och Moa i Stockholm.
  • Gå på bio med Steve, Bröllopsfotografen.
  • Köpa födelsedagspresenter till Steve och Poppe i Stockholm.
Nästa måndag har vi studiedag, så v 45 har jag bara elever fyra dagar! Ska skriva omdömen och planera utvecklingssamtal för v 46-48, så det lär vara fullt upp ändå. Då är det bara sex veckor kvar till julbetygen ska vara satta och eventuellt tar jag lite mammaledigt i förväg då. Om jag inte mår kanonbra, då jobbar jag på till the bitter end, 18/12. Fyra dagar innan bf...

Hur kunde jag glömma?

Tillägg till barnvagnsinlägget nedanför:

Det finns faktiskt en stark kandidat till! En Queenette, passande för min lilla prinsessa (prins) med svängbara framhjul och andra bra saker. 2010 års modell är på rea nu på köpbarnvagn.se, vars lagerbutik lämpligt nog ligger i Karlstad. Ska nog ta en tur dit och provköra och provlägga den i bilen. Femtusen för en vagn... Ja ja, vi får ju en summa av mina föräldrar att lägga på barnvagn så det blir ju inte svindyrt för oss. Och den går väl sälja om det kniper.


Här står pärlan utanför affären och väntar.

Min lilla i magen

Bebis har hunnit bli 31 veckor och fyra dagar gammal i magen, stor tös! Nu är hon bortåt 40 cm lång och väger runt 1,6 kilo. Hon sparkar på höger revben och i vänster ljumske samtidigt, så det märks att hon har växt. Tydligen är det här ännu en milstolpsvecka, nu färdigbildas lungorna så hon kan andas själv om hon råkar födas i dagarna.

Det skulle vara underbart att få se henne på ett ultraljud till, men det är så kort tid kvar att vi kan vänta tills hon kommer ut. Bara 57 dagar till beräknad födsel. Med andra ord dags att skaffa hem barnvagn! Letar som besatt på Blocket och barnvagnssajter efter den perfekta vagnen. Just nu lutar det åt en trehjulig Herqules Raptor, som inte tillverkas längre men finns begagnad här och var i Sverige (Götene och Stockholm typ). Träffade en tjej som hade den och hon var jättenöjd. Det blir ju inte lika klumpigt som en fyrhjuling, men den var ändå stabil sa hon. Andra alternativ är Emmaljunga nitro eller Babytravel. Vill absolut ha svängbara hjul i fram! Dock inte Brio sing, den har noll i fjädring och obekvämt handtag.

Sen kan man ju faktiskt byta vagn om man inte är nöjd, syrran har haft flera olika vet jag.

Ska eventuellt kolla på en Raptor när jag åker till Stockholm i helgen, bra pris men mörkblå... Behöver nog ses!


Favoriten Herqules      Babytravel               Nitro            Brio Sing - Big no no!


Nytt på fronten

Det har hänt en spännande grej på husfronten! En kollega till Steve ska sälja sitt hus på Kronoparken, dock inte villaområdet utan radhusområdet. En fristående villa i rött tegel med pytteträdgård, sex rum, ca 150 kvm, garage i länga och parkering Gud vet var. Massa barn i området. Fem minuters promenad till Konsum, BVC och Uni. Vi ska kolla på det om några helger, de har lagt ut det privat så det är ingen större brådska. Hittills är det bara vi som hört av oss till dem. (Just det, Maria, det är fjärrvärme och fiberkabels-bredband = billigt!) 

Vi har faktiskt varit och tittat på ett likadant hus i det området, men där blev det budgivning så vi hängde inte med. Fast det här har ett bättre läge, ett ytterhus med bara en nära granne. Stor veranda med tak och i princip insynsskyddat mha stora buskar. Baksidan har västerläge. Ska bli mycket intressant att titta på det. :) Bäst är att det är inflyttning i augusti, precis som vi ville! Då har vi gott om tid att sälja bostadsrätten och spara pengar till handpenningen. Fast vi vet inte vad de vill ha för huset, ingen har pratat pengar än. Vi får väl se...

Julshopping

Har handlat tyg på Jotex hemsida för över 600 kr! Här ska bli julfint... Det kommer om nio dagar så jag har gott om tid att sy och fixa i ordning innan bebis och julafton. Hoppas jag.

Moa, kommer du hit och bakar i år igen? Eller får jag klara mig själv? I så fall blir det lussekatter och pepparkakor. Poppe önskar sig ett pepparkakshus i form av en biltvätt, ett härligt projekt!

Jag drömmer om en mysig, fridfull jul med massa stämning.Det har varit lite dåligt med det de sista åren, jag har mera gjort saker pliktskyldigast och egentligen drömt om en resa till värmen med Steve. För oss blir ju julen lite hattig, och en jävla massa åkande på hala vägar till familjerna. I år blir det tvärtom, vi ska vara hemma hos oss. Poppe kommer på juldagen, mina föräldrar också. Då ska vi även bjuda över Steves föräldrar på julfirande hos oss.

Allting blir ju liksom på stand-by eftersom vi inte vet när lilla Knyttet behagar titta ut. Men om jag känner mig rätt så kommer jag vara grymt osugen på att åka bil i v 42 så därför stannar vi hemma. Skulle kunna tänka mig ett hett skumbad med min man och lite alkofri champagne på julafton... mmm...

Julmat hemma känns mindre viktigt, däremot ska vi på julbord någonstans i Värmland har jag bestämt. Perfekt att sätta sig vid dukat bord och bara njuta! Steve och jag har brukat ta en lillsemester runt jul de senaste två åren, men det får vi nog hoppa över i år. Men det borde ju finnas bra julbord här i trakterna också, vi bor ju mitt i värmländska trollskogen med älg och björn överallt. Ska kolla lite...

Hur ska du fira jul i år?


Våra blivande julgardiner

Bloggdöd? Nädå, bara sliten

Jag har bara inte ööörkat blogga på sistone! Det är så mycket att göra på jobbet att jag knappt orkar öppna datorn när jag kommer hem. Men nu börjar det lätta, och snart är det lov!

Idag är bebis 30 veckor gammal! Stor tös. Sparkarna har ändrats på sistone, blivit hårdare och ondare. Nu når hon ända upp i lungorna så det är svårt att andas ibland och jag flåsar som en brunstig ko när jag gått i trappor. Sexy! Folk har börjat kalla mig tjockis, fast bara på mitten :) Har nog en ganska normal mage tror jag. Trode att den skulle vara större i sjunde månaden. På lördag går jag in i åttonde månaden, det tar påt! Tio veckor kvar till beräknad födsel idag. Känns helt overkligt och jag tänker allt oftare på hur sjutton jag ska få ut henne? Aj aj aj...

RSS 2.0