Äntligen

Jag hinner verkligen inte blogga så mycket som jag skulle vilja. Gissa vem det beror på??? Har massa söta kort att visa, men har inte hunnit föra över dem till datorn än.

Nu somnade lillfisen äntligen, så nu ska jag duscha! Idag är det "underredeskontroll", efterbesök hos gynekolog för att kolla så allt ser ok ut efter förlossningen. Jag har en del frågor, det har ju skett en viss ommöblering så att säga... Inte till det sämre som tur är!

14 februari

I söndags var det mysdag. Vi gav varann små presenter och blommor och fikade på Lundbergs konditori. Inte den speciella alla hjärtans dagsbakelsen, för den såg ut som bajs i en bakform.

Maja sov sig genom hela besöket i sin bilstol. Så vi kunde sitta och mysa lite på tu man hand utan bebisskrik eller bebis mellan oss. Det är skönt att ha såna stunder ibland så vi inte tappar bort varann.

Efter Lundbergs jagade vi rätt på semlor (det var slut på fiket) och åt dem till kvällsmat. Härligt!

Valentines

Planat ut

I tisdags var vi på den vanliga kontrollen på bvc. Maja har äntligen börjat plana ut, men vägde 5,3 kg ändå, och var 59 cm lång. Så hon har växt nio centimeter på tio veckor, oj oj oj! Inte undra på att stl 56 börjar sitta tajt...

lunch

Skulle egentligen ha träffat Malin för en lunch på stan idag. Men hon fastnade på sjukhuset på massa kontroller så vi ställde in. Stackars!

Istället lagade jag lite mat här hemma, eftersom min lilla donna sover sött. Kokade pasta och tinade prinskorvar. Blandade pastan med riven ost, körsbärstomater och oliver (svarta, men utan färgämne) och lite ketchup. Serverade med kalla korvar och vatten, mmm...

Mammigt

Först var det kaotiskt och omtumlande att vara mamma. Bebisen var så liten och skör. Rutinerna var nya. Det mesta handlade om sömn och mat för både Maja och mig.

Efter nån månad blev jag rastlös och lite deppig. Hade hela tiden en känsla av att något skulle ändras, som om mammaledigheten skulle ta slut och jobbet börja. Och det var superkallt ute så man knappt kunde gå ut.

Idag fyller Maja två månader! Hon är 62 dagar gammal och väger över fem kilo. Vi har lärt känna varann, och hon gillar mig massor. Nu får man stora smajl och hon har börjat jollra. Jag vet när hon är hungrig och när hon är trött, och jag vet hur jag ska söva henne. Känslan att något annat väntar har gett sig, nu kan jag äntligen njuta av ledigheten! Det är helt fantastiskt att vara med min bebis, hon är som en del av mig. Det är som en förälskelse, jag tänker på henne typ hela tiden och beundrar allt hon gör.

Dessutom har mitt sociala nätverk växt, och det har dykt upp flera mammakompisar som är jättemysiga! Så mina dagar är fyllda av bebismys, mammaträffar, TV-program, shopping och promenader. Livet är härligt!


På Pernillas examensfest


Husnytt

Vi har fått massa bilder på vårt blivande hus! Kan inte lägga upp interiören, eftersom det är deras möbler/grejor, men utsidan och planritningarna bjuder vi på:


Bottenvåningen

Övervåning

Framsidan med ytterdörren

Steve har snickrat ihop planritningarna, de stämmer i princip med verkligheten. Det ska bli så himla kul att möblera och fixa i ett helt hus. Jag älskar verkligen att flytta, även om det är skitjobbigt att bära möbler. Funderar på att leja bort själva bärandet, vi har ju rätt stora och tunga möbler.

Otroligt

Idag gjorde vi en liten familjeutflykt i det fina vädret. Hade med fika och tog en promenad på Sandgrundsudden. Steve tog kort så det finns bildbevis på oss. Annars är jag ju inte känd för mitt stora naturintresse direkt. En promenad utomhus brukar innebära till och från affären, alternativt en sväng på stan, Indiska, H&M osv.

Hade jag haft Facebook så hade jag startat gruppen "Vi som vägrar gummistövlar".


Maja, Poppe, jag i solen

Musik

Här är Maja och hennes stora intresse utöver mina tuttar:




Hon tittar och är helt fascinerad av alla moln och stjärnor som snurrar runt runt och melodin som plinkar om och om igen.

Myskväll

Läste mitt horoskop igår där det stod att jag skulle få mycket gjort idag. Skönt tänkte jag, som har varit lite slö några dagar. Jag tror ju inte på horoskop egentligen, det verkar för osannolikt att alla som är födda en viss period drabbas av samma saker. Inte såna som står i dagstidningar alltså, personligt ställda horoskop brukar stämma bättre.

Jag fick en del gjort i alla fall, Maja sov bra efter bvc så jag kunde baka kladdkaka och småkakor. Sedan kom Steve hem och tog över henne så då gjorde jag ryggbiff, stekta champinjoner, hasselbackspotatis och ädelostsås. Supergott! Sen har jag tvättat och hängt ett par maskiner, och plockat i ordning i lägenheten. Bytt underlakan i sängen, badat Maja, och kollat på film med Steve (efter att han dammsugit), Greven av Monte Christo. Maja har varit med och ätit och sovit i min famn. Tyvärr är hon lite pipig när hon ska vara hos pappa, men han passar på att hålla henne när hon sover.

Nu sover min lilla familj, och det snöar fortfarande ute. Ser mörkt ut för min fikaträff på Hammarö imorrn. Vill inte köra bil med bebis när det är så dåligt väglag.


Mammas flicka

Avund

Hela dagen har jag fått små meddelanden från gänget som dragit till Åre: De åker skidor i 28 minusgrader, dricker jäger på after-skin, det finns en barnsäng i stugan så Maja kunde ha följt med, lyssnar på häftig musik mm. Nu ringde de videosamtal så jag fick se dem dansa runt på after-skin.

Jag är avundsjuk!!! Vi valde att stanna hemma eftesom vi inte visste hur det skulle bli med bebisen, när de andra bokade stuga i somras så trodde jag ju fortfarande att jag skulle gå över tiden två veckor. Då skulle Maja bara varit tre veckor gammal typ, inte åtta som hon fyller idag. Inte så bra att släpa med en liten bebis till kalla fjällen...

Fast jag är lite glad att vara hemma, nog för att vädret suger här med snökaos och minusgrader, i Årefjällen är det minus 25 och över! Jag hade aldrig i livet gått ut i sån kyla, utan suttit inne och kollat på TV eller bastat. Nästa år blir det nog en tur, eventuellt till Österrike. Kanske ska kosta på mig en skidkurs, börjar kännas fånigt att inte åka slalom. Undrar om mormor och morfar vill vara barnvakter?

Första läkarbesöket

Idag var vi med Maja på hennes första läkarbesök. Hon väger numera 4905 gram (!) och är 56,5 lång. Det innebär att hon gått upp 405 gram på åtta dagar (!) så jag hade nog rätt om tillväxtperiod. Läkaren petade, klämde och lyssnade på lilla Maj, och tyckte att hon var en fin tjej som vi skulle vara nöjda med. Eeeh, vilken förälder är inte nöjd med sitt barn? Hon är alltid väldigt livlig och sprattlig när hon är på bvc, tror att det är det som gör henne poppis. Och så är hon ju världens sötaste med sina stora mörkblå ögon och tussiga röda hår...

Nu sover hon förresten, däckade redan i bilen och har sovit i över tre timmar nu. Borde vara hungrig snart, tuttarna spänner som sjutton!

RSS 2.0