Utveckling!!!

Imorse sa Maja sitt första ord!

Jag hade precis vaknat och vände mig mot henne (som låg bredvid mig i sängen) och la mitt huvud på hennes kudde så vi var typ fem centimeter ifrån varann. Då sa hon tydligt "Ääj" (hej) och fortsatte sen leka med sin kaninprinssnuttetrasa. Jag bara smälte... Tänk att man kan älska någon så mycket som man älskar sitt barn?

Äsch

Apropå förra inlägget: jag och Maja var på jobbet igår (måndag) och diskuterade min framtid. Men det blir som vanligt, inget lagbyte. Visade sig att våra tjänster inte stämde överens så jag får tillbaka mina vanliga klasser. Ska bli skönt faktiskt, det minskar ju krånglet...

Jag tog en kopia på mitt blivande schema, ser helt ok ut!

Avslutning och nystart

Var på skolavslutningen för mina elever igår. Maja var med, hon är stora tjejen nu på sex månader! Vi satt bland eleverna, jättehärlig stämning! Skönt att få se dem och att få ta adjö av niorna efteråt. Jag fick tårar i ögonen när en särskild kille kom fram och kramade mig och visade sitt fina betyg. Som vi slitit med honom i tre år, han har varit så ARG och BUFFLIG och haft det trassligt. Men mig har han alltid gillat. Jag har ju inte varit på jobbet så mycket, så vi har inte behövt drabba samman... Nu kommer han där med VG och ett MVG, och gamla fröken blev lite snyftig :)

Mitt i all avslutningsröra fick jag ett besked om hösten: Min fantastiska vikarie kommer troligen att stanna kvar på skolan! En svenskfröken i ett annat arbetslag ska vara tjänstledig ett år. Och min hjärna jobbar ju inte så fort längre men ändå lyckades en plan ta form - att jag tar den tjänstledigas plats och min vikarie fortsätter på min tjänst. Det innebär att jag får byta arbetslag i ett år och jobba med folk jag inte jobbat med förut, och elever jag inte känner. Kan bli både kul och jobbigt! Men för mitt arbetslag skulle det betyda att en vikarie som funkat väldigt bra får fortsätta med inarbetade klasser. För min nia skulle det betyda att de slipper ha sin tredje fröken på tre år. Jag tror på kontinuitet, det är svårt att betygsätta en unge man bara sett en termin. Och vissa elever mår dåligt av att få nya lärare hela tiden, de behöver skapa sig en relation innan de kan blomma ut och visa vad de kan. Med andra ord har jag mått lite dåligt över att komma in och ta över en klass som redan sett tre lärare. (Hade dem i tio veckor i höstas.)

En annan fördel är att jag ska ha den blivande åttan i engelska, inte svenska. Så om jag kommer tillbaka om ett år har de haft samma lärare i två år i engelska, och fortsätter med den andra läraren i svenska. Bara ny fröken i ett ämne alltså.

Vi får se vad som händer, ska till jobbet på måndag och kolla om det är möjligt att göra så.
TBC... måste dra, bebis gråter!

RSS 2.0