Tompisar

Vi blev ett litet gäng som träffades på avdelning 14 med havandeskapsförgiftning. Tre av oss fortsätter träffas ungefär varannan vecka under namnet "förgiftade morsorna" :). Vi turas om att bjuda varann på lunch eller luncha på stan. Vi försöker ta kort på bebisarna också för att se hur de växer. Så Maja har två tjejkompisar redan nu, även om de är knappt medvetna om varann.


Två månader, pytteClara, stora Ebba och mellanMaja


Tre månader, Maja och Ebba är lika stora, Clara är minstingen än.
.

Fyra månader, Clara och Ebba är ungefär lika stora, Maja har dragit ifrån.

Det är särskilt kul eftersom bebisarna är födda med bara några dagars mellanrum. Jag och Steve tog över BB-rummet från Amanda med Ebba. Jenny och Clara låg på BB samtidigt som oss, men åkte hem någon dag efter att vi kom dit. En efter en dök de andra förgiftade mammorna upp med sina bebisar, men av naturliga orsaker (bebis) umgicks vi inte lika flitigt som på avd. 14. I alla fall jag var som i en kokong med Maja och bara myste och myste... Ann-Sofie med tvillingarna kom dagen efter oss, och hon kollade på TV i dagrummet med man och bebisar. Jag var förundrad, tog mig knappt ur sängen på en vecka. Men så hade A-S barn sen tidigare också... Erika med Linnea dök också upp några dagar senare, men Mia som blev snittad såg vi inte till. Lilla Signe fick lågt blodsocker och hamnade på avd. 10 så då flyttades Mia till patienthotellet. De hade varit kul om alla hållit kontakten, men det har inte blivit så. Vi tre plus Erika träffas en del, men Mia och A-S har tackat nej. Tror att de har för mycket med barnen, båda har tre småbarn. Det blir roddigt att ta sig någonstans. Vi får dra ihop gänget till sommaren istället, då är bebbarna lite tuffare och vädret bättre.

Det är spännande att se hur de växer, Maja var ju en plutt i början, men nu ser hon störst ut. Undrar hur lång hon kommer bli? Claras mamma är liten och späd och Clara brås på henne. Ebbas mamma är medellång så Ebba blir nog mittemellan till slut. Hon var ju störst i början, men så hade hon två veckor extra i magen också  - både Maja och Clara kom i v 38 men Ebba gick hela tiden ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0